Top 10 Hal yang Dapat Dilakukan Di Osaka

1. Universal Studios Jepun
saya tidak boleh mengatakan tidak kepada lawatan ke Universal Studios. Permainan, permainan, set bertema dan kedai-kedai, rancangan interaktif dan pengalaman 4D; pada dasarnya segala-galanya untuk hari keluarga yang hebat. Apa yang membuatkan Universal Studios Jepun penting untuk setiap lawatan ke Osaka adalah tarikan baru yang dikenali sebagai Universal Cool Jepun 2017. Berdasarkan jenama hiburan terkenal antarabangsa seperti Evangelion, Godzilla, Attack on Titan, Detective Conan dan Monster Hunter, pengalaman baru akan meletakkan kamu berhadapan menghadapi dengan watak-watak ikonik menggunakan keadaan teknologi seni. Seolah-olah anda tidak dapat mengendalikan lagi, bahagian Harry Potter baru telah juga hanya dibuka untuk peminat sihir juga. Saya cadangkan sepanjang hari untuk melihat segala-galanya.
ユニバーサルスタジオジャパン

2. Ambil Tunggangilah Aqua Bus Aqua-Liner
Lihat Osaka dengan terapung di atas jalan-jalan di ‘Air Metropolis’ dan melihat tempat-tempat pelancongan utama dari sungai. Aqua-Liner adalah perahu khusus dibina, dengan banyak tingkap supaya anda boleh melihat pemandangan di sekeliling anda dan juga boleh boleh lulus di bawah jambatan Osaka River. Pelayaran berlangsung selama 1.5 jam dan beroperasi setiap hari. Anda juga boleh menempah masa pada pelayaran restoran mereka supaya anda boleh menikmati perkhidmatan berkualiti perjalanan dan restoran untuk makan tengah hari, minum petang atau makan malam.
Aqua liner in Osaka

3. Lawatan ke Menara Tsutenkaku
Tsutenkaku Tower dikenali sebagai simbol bandar Osaka, jadi lawatan hendaklah di atas mana-mana perjalanan Osaka. Di bahagian atas, anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai bandar dan menara, seperti bagaimana bentuk dan reka bentuk adalah berdasarkan Menara Eiffel dan Arc de Triumph. Anda boleh meneroka dek pemerhatian, patung yang baik nasib tuhan Billiken, kedai makanan Glico dan teater pada pangkal menara di mana anda boleh mencari pelbagai persembahan yang mungkin anda ingin menempah dan hadir.
通天閣

4. Osaka Aquarium Kaiyukan
Tarikan ini adalah harus melihat, kerana akuarium ini menjadi tuan rumah kepada pelbagai perkhidmatan yang sangat besar ikan, mamalia dan kehidupan akuatik yang lain daripada lautan. Pemastautin paling terkenal di sini ialah yu paus, jenis yang terbesar yu di dunia! Melihat seorang adalah pemandangan yang jarang berlaku, kerana hanya beberapa hidup di pilih akuarium kerana saiz besar mereka. Anda boleh melihat lelaki ini besar berenang secara aman dengan jerung dan ikan pari, dan juga membuat kawan-kawan anda sendiri dalam hands-on kolam batu di peringkat yang lebih rendah daripada bangunan!
Kaiyukan Osaka Aquarium

5. Osaka Muzium Perumahan dan Kehidupan
Bandar Osaka mempunyai sejarah yang sangat lama, dan anda boleh melihat ia datang untuk hidup di Osaka Muzium Perumahan dan Kehidupan. A model bandar, kerana ia adalah pada Tempoh Edo, dipamerkan, serta bangunan dicipta semula dan jalan-jalan yang anda boleh meneroka sendiri. Anda tidak perlu mesin masa di sini kerana pameran interaktif akan membawa anda melalui tempoh yang berbeza sejarah Osaka dan menunjukkan kepada anda bagaimana kota ini menjadi begitu popular kerana ia adalah hari ini.
Japanese Town: Osaka Museum of Housing and Living

6. Momofuku Ando Instant Ramen Muzium
Mi segera – Hidangan kegemaran di Jepun dan seluruh dunia. Tetapi adakah anda tahu bahawa mi segera datang dari Jepun? Adakah anda tahu terdapat lebih daripada tiga puluh perisa ramen atau mi segera Jepun terdapat di Jepun? Anda boleh belajar, dan yang lebih penting RASA, sejarah ramen segera diri anda di muzium ini!
Momofuku Ando Instant Ramen Museum

7. Lihat Kabuki Tunjuk di Osaka Shochikuza Teater
Kabuki adalah gaya tradisional Jepun teater, termasuk topeng tradisional dan pakaian. Anda boleh menempah untuk melihat persembahan di Teater Shochikuza, seperti gaya aragoto atau bermain penuh tindakan yang sewajarnya diambil atau gaya wagoto atau bermain bertemakan lebih romantis. Kedua-dua akan mempunyai masa dihormati menari gaya Jepun dan muzik. Ini sebenarnya satu persembahan anda tidak boleh ketinggalan!
大阪 松竹座

8. Ambil lawatan Hari untuk melawat Chihaya-akasaka-mura Village
Jika anda mempunyai hari yang lapang dan mahu lihat gunung-gunung di sekitar Osaka, melawat Chihaya-akasaka-mura Village adalah idea yang cemerlang. Terletak di Mountain Konogozan, kampung ini akan membolehkan anda melihat keindahan sawah padi Jepun dan luar bandar. Terdapat banyak yang boleh anda lakukan di sini, termasuk mendaki gunung, memancing trout tempatan, meneroka pasaran kampung, bersinar dan runtuhan Castle Shimo-Akasaka.
千早赤阪村5 8/13

Muzium Sains Osaka 9.
Persekitaran yang baru seperti planetarium, Muzium Sains Osaka akan menjadi lawatan hebat untuk sesiapa yang berminat dalam ruang atau tenaga! Hands-on pameran akan terlibat minda anda seperti yang anda meneroka sains dengan deria anda. Muzium ini berbangga bahawa sistem skrin panorama dalam seksyen planetarium baru adalah dunia yang terbesar, supaya ia boleh memaparkan lebih 28,000 bintang dan badan-badan antara galaksi ke skrin kubah khusus dibuat itu. Apa cara untuk membintangi pandangan!
Japan - Osaka - National Museum of Art and Osaka Science Museum

10. Perkara Menarik Osaka
Perkara Menarik Osaka adalah baru kompleks pelancongan dan hiburan jenama yang menggabungkan begitu banyak pengalaman Jepun yang asli di satu lokasi! Dengan bahagian-bahagian termasuk Perkara Menarik Osaka Studios, Maiko Café dan Rasa Pengalaman Kebudayaan Osaka, yang jenis yang anda boleh ambil untuk mengetahui lebih lanjut aktiviti tradisional Jepun seperti origami, gubahan bunga atau upacara teh. Ada sesuatu di sini untuk seisi keluarga untuk menikmati dan melibatkan diri dengan kerana kebanyakan aktiviti di sini adalah hands-on! Tidak seperti tarikan pelancong yang lain, Perkara Menarik Osaka akan membuat anda berasa seperti di rumah dengan mesra Petugas berbahasa Inggeris di sebuah bilik suasana rumah tradisional mesra.
Tea ceremony-2

Semak senarai kami yang lain seperti Sights Anda tidak Bolehkah Miss Walaupun Pelawat Osaka, Perkara yang boleh dilakukan di Dotonbori dan Perkara yang boleh dilakukan di Shinsaibashi untuk merancang perjalanan yang sempurna anda!

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.