Definition:
Sake är en välkänd japansk dryck. Det är alkoholist och bryggt med hjälp av vatten, ris, mältat ris och jäst. Hur det görs ändrar dryckens smak och alkoholhalt. Sake kan ha en ganska stor samling av smaker, som sträcker sig från ljus och svagt till rik och komplex.

Historia:
Sake kallas faktiskt nihonshu eller seishu i Japan och har varit en favoritdryck där i över tusen år. Även om man tror att det först tillverkades i Kina, register över en ris drink i Japan datum 689 AD. Det fick namnet ‘The Drink of the Gods’ som det används i många religiösa ceremonier. En traditionell ritual kallas omiki innebär människor som dricker skull som en religiös gemenskap. Man tror att när du dricker det du har blivit närmare gudarna. Sake produktion kontrollerades av regeringen, men i den 10: e århundradet, började japanska munkar att brygga skull för användning utanför deras tempel och helgedomar. Detta resulterade i drycken blir dyra, liksom en statussymbol för dem som hade råd. Under Meiji i sin regeringstid från 1868 AD, har lagar förändras så att vem som helst skulle kunna producera skull så länge de följde de angivna reglerna. Nästan 30.000 bryggerier sprang upp på ett år ensam. Kvinnor tog en stor roll för att göra sake och snart plockade upp smeknamnet ‘brew mästare i huset’. Män tog över under 16-talet och sake produktion är fortfarande en mansdominerad bransch. Sake blev snart en träff med resenärer till Japan och bryggerier finns nu över hela världen.
Sake Cask

Sake Ordförråd:
Choko: Small dekorerade cup som köps i par
Oshaku: Manners används när du delar sake
Kanpai: Cheers i japanska
Sakazuki: Liten dekorerade platt skålen för att dricka
Tokkuri: Jug formad behållare som innehåller skull
Sake

Processen att dricka skull:
Det finns artig artighet att tänka på när man dricker skull. En är att skull ska drickas med mat. Här är några tips för att hjälpa uppskatta denna traditionella drycken.
1. När du beställer skull, kommer det att anlända i en kanna formad behållare kallas Tokkuri. Det kan drickas varm eller kall, men de flesta människor anser att dricka det kallt så att de kan smaka alla dess smaker.

2. Om du är med vänner, bör du alltid hälla sin drink för dem. De kommer då att plocka upp Tokkuri kanna och häll skull för dig. Denna sed kallas oshaku och kräver också att du kontrollerar att deras cup bör förbli fullt – även om det inte är tom.

3. Det finns olika typer av koppar för att dricka skull. Choko är en liten kopp för dagligt bruk medan en Sakazuki är en liten skål. Detta används för formella tillfällen, bland annat nyårs festivaler och stora banketter.

4. Om du är med vänner, höja din kopp eller skål och säga, nu njuta av din skull med små klunkar och kom ihåg att njuta både smak och doft”Kanpai!”.
warm sake, japanese dining

roliga fakta om Sake
1. 1 oktober är känd som officiell Sake Day i Japan. i Japan, detta uttalas nihonshu ingen hi.

2. Sake anses mer ‘mat vänliga’ än andra alkoholhaltiga drycker. till skillnad från andra, det finns inga tanniner eller hög surhetsgrad negativt påverkar smaken på maten. det är också fri från gluten och konserveringsmedel.

3. i Japan, dricker skull erkänt att ha positiva hälsoeffekter. Detta inkluderar att minska cancerrisker, förebygga benskörhet, sänka högt blodtryck och minskar risken för Alzheimers sjukdom. Människor i Japan tror också att varma skull bad är fördelaktigt att återfukta huden.

4. Sake är den äldsta kända alkoholhaltiga drycker i världen, som en del tror att det började tillverkas i Kina 4800 BC.

5. forntida japanska bryggerier används spotta som en viktig ingrediens i skull. En svamp används dessa dagar för att jäsa riset under processen skull skapande, men en gång i tiden de enzymer från saliv hjälp i jäsningsprocessen. Det slutade i skull som byborna skulle samlas för att göra det. De skulle först tugga på den polerade skull ris och sedan spotta sina lämningar i en gemensam pott. Dessa rester användes sedan för att göra drycken.

6. Två typer av ris är inblandade i skull. Dessa kallas Kouji mai och Kake mai. Mängden och blandning av dessa typer av ris kommer att bestämma vilken typ av skull som är gjord. Kouji mai rice är speciellt konstruerad för skull göra och är dyrare, medan Kake mai ses som ett mer vanligt ris.

7. Den dyraste märket skull är kame ingen o skull av Wataribune. Det återförsäljning på $ 500 USA för en 720 ml flaska. Det är en typ av dai Ginjo eller premium skull, eftersom bryggaren polerar varje riskorn ner till hälften av sin ursprungliga storlek. Det görs också med en ‘ren’ ras av ris, medan andra skull görs med ris som har tvär uppfödda.

8. Sake fat används för att pryda shintoskrin, även om de är tomma och endast för dekoration. Dessa fat kallas kazaridaru, vilket innebär dekoration fat. Detta har band till när skull producerades vid helgedomar och tempel av religiösa skäl. Det anses lycka om du placerar en dekorerad fat i en helgedom.

9. Sake kan ha olika namn beroende vilken årstid det är och var du dricker det. Hanami skull är när du dricker det under ett sakura träd under våren. Dricka skull med en Sakazuki platt fat under nyårsfirandet och det kallas Toso. Dricka medan du beundrar fullmånen under hösten och det kallas Tsukimi skull. Slutligen är Yukimi skull när du dricker det inomhus medan du tittar på snö faller.

10. Som en vingård eller öl bryggeri tour, kan du ta en skull bryggeri turné. Turistmål som den Ozawa Sake Brewery i Sawai Japan, har turer på engelska. Detta bryggeri i synnerhet är känd för sina vackra vyer eftersom det ligger nära Mount Mitake.
10102014_Japanese sake

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.