Definiție:
Wagashi sunt dulciuri traditionale japonezecare sunt adesea servite cu ceai verde. Ele suntobicei realizate cu pastafasole și fructe. Dulciuri Wagashi vin întro gamă de culori, forme, texturi și ingrediente, iar unele sunt disponibile numai în anumite anotimpuri sau regiuni ale Japoniei. Fiecare dulce are o metodăpreparare diferită și consistență.

Istoric:
Wagashi au fost o parte importanta a culturii japoneze timpsute de ani. Înapoi în Japonia antică, fructe și nuci au fost considerate un produscofetărie în sine.timpul perioadei Nara (710-784 AD), influența din Chinavăzut prelucrarea cerealelor în tratează dulce. Mochi (tortorez moale) și dango (gălușteorez)atât provin din această perioadă și au fost utilizateprincipal pentru ceremonii religioase. Produsecofetărie japoneze schimbattotdeauna atunci când zahăruldevenit un importcapse în Japoniajurul valorii1350 AD. Zahărvenitla comercianții portughezi, careimpartasitparte din hrana lor îndulcite. Dulciuri portugheze au fost modificate la ceea cefost cunoscut sub numelenanbangshi.cauza cheltuielilor mari de zahăr și fructesezon, produsecofetăriefost rezervată nobilimii și aristocrației. Acest lucrufost atunci când procesul de zahăr brutrafinare la un zahar wasambonto finfost conceput. Cazahărdevenit mai puțin costisitoare și popularitatea de experiențe nobilecum ar fi ceremonia ceaiuluidevenit mai accesibilă pentru a reduce clase, mai mulți oameni ar putea permite să mănânce aceste delicatese. Acest lucrucreat o piață pentruface produsecofetărie cu modele delicate și atrăgătoare, mai ales în Kyoto. Atunci când mai mulți comercianți europeni au venittimpul perioadei Meiji, au fost introduse occidentale prăjituri și acadele. Acestafost în acest timp că dulciurile japonezedevenit cunoscut oficial ca wagashi. Practica de a face wagashi a continuat astăzi cu un amestec de ingrediente tradiționale și metodegătit și tehnici moderne și stiluri.

Tipuri de Wagashi:
Wagashi vin întro gamă largă, dar tipurile cele mai recunoscute sunt:
•Daifuku: dulciuri Moistcare sunt întro formăminge mică. Acestea sunt realizate de tortorez moale sau Mocha. Ei au o umpluturăcare esteobiceidulce pastafasole. Acestea sunt acoperite cu un praflumina de amidoncartofi pentru a le împiedica sălipească între ele. Variații populare daifuku includ căpșuni, fasole dulce și înghețată. Daifuku ar trebui să fie consumate în aceeași zi cacumpăraredeoarece acestea devin dure dacălăsate.
Strawberry daifuku

•Dango: Acest lucru ar putea fi wagashi cel mai iubit și celebruJaponia. Ele sunt găluște mici făcute din făinăorezcare sunt aburite. Ele suntobicei servite străpunsetrei sau patru la un băț și acoperit cu un sos dulce sau pastafasole. Dango vin înmulte variantearomefuncție de ceea ce aluatul este acoperit cu. Aceste găluște sunt uneori adăugate în alte deserturi. În afară de aceasta, suntasemeneasărat dango care sunt slab acoperite cu sossoia înaintepreparare.
Dango

•Dorayaki: Un produscofetărie din umplutură pastăfasole dulce presată între două clătite – cum ar fi chiftelele. Variații moderne pot fi conțină alte umpluturi, cum ar fi frisca, cremacremă și smântânăaromăceai verde.
Dorayaki 铜锣烧

•Higashi: Un dulce uscatcare a fost turnată întro formă mică,mod tradițional un pătrat. Aceasta se face cu făinăorez, amidon și zahăr wasambonto. Acest dulce este plăcut cum se dizolvă atunci cândpuse în gură. Mulți producători de acest dulce va face cinci tipuri diferite de acest dulcecare poate fiobiceicumpăratecutie. Fiecare diferite Higashi ar avea un gust diferit, culoarea și formaa alege pentru a simboliza numărul norocos cinci.
Higashi

•Manju: Un coc miccare este umplut cu o pastăfasole sau altă umplutură dulce. Acestea suntobicei preparate prinfi aburit sau coapte. Acestea suntîntâiformă întrun cerc cu un strat exterior neted, dar versiunile coapte în diferite forme au devenit mai populare. Forma Manju cea mai recunoscută este aceea a unui pește.
Manju

•Monaka: Un produscofetărie din umplutură Callosobrucus fasole presată între două napolitane. Acestea sunt fabricate din orez lipicios șicrea un sandwich cu bobumplere interioracționează ca un blocaj. Monaka suntobicei turnate în forme de floricum ar fi floricireș, crizanteme, și florileprun. Există mai multe magazine foarte renumite monakaspecialitate în Japoniadeoarece acestea suntobicei consumate la evenimente festive.
Monaka

•Namagashi: Aceste dulciuri sunt cele mai scumpe și plineculoaredeoarece acestea sunt tipic dulce mâncat la faimosul ceremonia ceaiului japonez. Acestea sunt realizate întro gamă de formeinclusiv flori, frunze, fructe si spirale.timp ce ei împărtășesc ingredientele tipice de făină, ouă, fasole și zahăr, acestea sunt mai moi și maleabil decât alte dulciuri wagashi. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt considerate un „dulce umed“deoarece acestea nu sunt coapte. Ei au jeleurifructe sau pastafasole îndulcită interiorul lor. Acestea sunt concepute pentru a exprima eleganta si obiectivele turistice generoase ale celor patru anotimpuri. Soiurile de namagashi se schimbă destulregulat și ar trebui să fie consumate de îndată ce acestea sunt cumpărate.
kiku (chrysanthemum) namagashi

•Oshiruko: O supa dulce făcută de foc mic fasole Adzuki cu zahăr wasambonto care poate fi savurat fie încălzite sau răcite. Supa are o textura matasoasa si neteda gust moale. Acesta esteobicei servit cu dango pe parteasus a lichidului. Acestea sunt dulciorez găluște făină.
Oshiruko

•Taiyaki sunt gustări în formăpește din aluat similar cu aluatclătite și au fostmod tradiționalumplute cu pastafasole dulce.toate că mai multe umpluturi recente includ crema crema, ciocolata sau branza. Taiyaki sunt cele mai consumate fierbintepe grataratunci când aluatul este încă crocante.
TAIYAKI

•Yokan: cel mai vechi tip de wagashi dulce. Este un bar de pastafasole dulce gelificat făcut din fasole Adzuki, ceea ce îi conferă o culoare închisă. În plus fațăbeens Adzuki, yoken se facemod tipic din zahăr și agar-agar (jeleujaponeză). Ingrediente suplimentare pot fi incluse cu anotimpuri specifice sau experiențe în minte, cum ar fi ceaiul verde, extractflori, nuci zdrobite, fructe, smochine și cartofi dulci. Unele baruri yokan nu sunt făcute cu fasole Adzuki și au o culoare mai deschisă. Acest dulce este considerat util pentru persoanele activeca conținut redusgrăsimi șiconținut ridicatzahăr face perfect ca un barenergie.
Mizu-yokan.

•Zengetsu: Zengetsu înseamnă lunăscădere. Este o clătită pliat din făină și ouă cu fasole Callosobrucus și umplere pastă sirop. Sirop pe parteasus ar trebui să simbolizeze norii care zengetsu Luna se trageochiul din. Unii producători includ ghimbir pentru a adăuga la aroma de dulce.
Geppei

Degustarea Wagashi:
Prima dată când gust wagashi,-ar putea găsi neobișnuit cum estespre deosebiredulciuri occidentalecare pun accentulun gust dulce. Wagashi auobicei mai multe arome și texturi. Iată câteva indicii atunci când mănâncă wagashi care centrează pe cele cinci simțuri.
1.primul rând, încercați săangajeze sentimentul de sunet. Încercați să aflați numele dulce pe caremănâncă. Multe dintreau nume poeticecum ar fi miyo nici Haru (pacedurată), giku Kogane (soare ud crizantema) sau Goshiki OIT (fire în cinci culori).

2.Apoi este simțul vederii. Observați forma, culoarea și desenelor și în wagashi dumneavoastră.obicei acestea semnifica natura japoneza sau actualul sezon întrun fel.istoricacestea au fost scrise despre în literatura japoneză, picturi și textile. Aceste tradiții istorice influențează acum desenele wagashi, deși unele aualte tehnicigătit moderne și tendințe.

3.moistness sau crocant se simte atunci când ia o bucată de wagashi este preluat de simțul tactil. Mulți producători încearcă să creeze o senzație cu mâna și gura. Unele wagashi sunt destulmoale și maleabilcare este foarte diferit de produsepatiserieVest. Diferitele texturi ar trebui să indice faptul că estestare proaspătă și preparate din ingrediente de înaltă calitate.

4.Multe dulciuri japoneze au un parfum delicat. Ingredientele naturale din wagashicrea aromesubtile și ar trebui să consolideze cerul guriifărăfi copleșitoare. Acest lucru se datorează faptului că cele mai multe wagashi sunt servite cu ceai și sunt menite să completeze această experiență. Unele arome wagashi suntputernice după ce ați luat o mică mușcătură.

5.celeurmă cel mai important este simțul gustului. Fii pregătit ca unele wagashi sunt mai sărate, tarta sau amar în aroma dulce decât dulce.timp ce gustul general nu este simplu, gustul nu este menit să fie prea copleșitoaredar subtil. Amintițivă acest lucru estea fi luat cu ceai japonez, și după câteva înghițituri,posibil să observați că postgust modificărilor wagashi. Încercați să mănânce dulce în mușcături micipentru a savura gustul.

6.Nu puteți găsi o dulce prima rundă favorittimp. Frumusetea wagashi este că există atâtmulte tipuri, arome si modelea alegela – și o schimbarecauza a ceea ce moment al anului este! Continuați căutarea până când găsiți unul care și ceaiulpotrivește cel mai bine.

Lucruri interesante despre Wagashi:
1.Dacă nu locuiți în Japonia, multe culoarelorproduse alimentareAsia sau magazine alimentare transporta dulciuri wagashi. Dacă nu obține șansaa vizita Japonia, veți găsi wagashi în aproape fiecare magazinproduse alimentare. Selectat cafenele, magazine, temple si produse alimentare standuri vindeasemeneadulciuri specializatecare sunt bine cunoscute. Acest lucru se datorează faptului că wagashi lor au fost făcute întro anumită regiuneistoric,cauza unui sezon special sau sărbătoare sau a ingredientelorle utilizează. Va trebui să faceți unele călătoriedacă ați dorit să gusta unele delicatese unice de wagashi în multe regiuni ale Japoniei.

2.Locul cel mai bine cunoscut pentru o gama larga de dulciuri wagashi este strada comercială Nakamise în Asakusa, Tokyo. Această stradă comercială250metriafara Templului Sensoji a fostjur încă din secolul al 17lea.

3.Una dintre cele mai scumpe mărci de wagashi este Toraya. Tu găsi aceste magazine dulci în Tokyo și Kyoto. Acest brand are o lungă istorie ca fondator, Enchu Kurokawa, servit dulciuri wagashi nobilimii, inclusiv împărăteasa Meisho. Înregistrările datate încă din 1635 AD arată Enchu avea douăzecitipuri de dulciuricare el ar vinde la aristocratii din Kyoto.

4.Pentru a fi considerat un bucatar profesionist în wagashi, va trebui să studieze timppeste doisprezece ani. Există școli wagashi care vă va învăța despre diferitele ingrediente și tehnici necesare pentru a crea aceste dulciuri.

5.Galeria Toraya în Kyoto este un muzeu despre istoria wagashi. Nu numai că există picturi și evidențe diferite dulciuri, darasemeneaustensile șiambalarelungul istoriei Japoniei și regiuni diferite. Afișajele cele mai interesante sunt cele care arată schimbările în designul wagashi și ingredientelungul veacurilor. Ceea ce este atâtinteresant este faptul că dulciurilepe ecran nu sunt modeleci dulciuri REAL. Custodele muzeului le verificăfiecare zi și mai multe comenzi atunci când dulciurile nu mai poate fi pe ecran.

6.Wagashi ar fi fost foarte diferităcazulcare nufost pentru călugării japonezi budiști care au fost primii bucătari din acest dulce. Călugării care au călătorit în China au fost interzis să mănânce carne și variații chinezești de dulciuri timpuriiincluse ficat de pește și alte animale. Ei au schimbat rețeta la pastafasole Adzuki, care este inclus în cele mai multe dulciuri wagashi astăzi.

7.În Japonia, consumulwagashi se crede a avea beneficiisanatate.ceeaare mai putine ingrediente procesate, aceste dulciuri au calorii mai mici și foarte puțin zahăr. Mulțiasemeneanu au nicigrăsime și sunt pline de proteine. Dacă mănânci un wagashi făcut cu pastăfasole Adzuki, fasolea se spune pentru a ajutascăderea tensiunii arteriale,promova digestia si ajutarecuperareala oboseală.

8.Ar trebui să iaconsiderare ceai bei atunci când intenționați să mănânce dulciuri dvs. wagashi. Ceai subțire sau usucha ar trebui să fie beat cu dulciuri uscatecum ar fi Higashi. Ceai ingrosa sau omogashi ar trebui să fie beat cu wagashi umed. Acest lucru estea asigura ceai și cofetariicompletează reciproc.

9.zahăr Wasambonto este un ingredient de înaltă calitate, deși cel mai scump zahăr este numitzahăr wasambonto Suiko. Acest zahăr are legături cu regalitatea ca împărăteasa Suikodat numele ei la acest zahăr. Eadomnittimpul secolului al 7leaca regent împărăteasă.

10.Multe tipuri de wagashi au devenit populare în Japonia șistrăinătatedeoarece acestea au fost consumate la emisiunile japoneze. Dorayaki este gustarea preferata de Doraemon, un personaj anime popularecare este un câine robot. Ando Natsu este o serieteatrucazulcare un bucătar francez devine un ucenic wagashi. Nagisa este un personaj anime care iubește DANGO în Clannad. Ea are un cântec foarte drăguțtimpul credite final toate despre dango dulce. Nu ma uitoricare dintre aceste emisiuni cu stomacul gol!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.