Dotonbori Topp 10 saker att göra

1. Ta ett fotografi med en stor Dotonbori Shop skylt
Dotonbori har många kända butiksskyltar som är större än livet! Restaurangen Kani Doraku har en gigantisk krabba med rörliga klor, välkomna besökare inne! En annan restaurang, Zuboraya har tänt papperslyktor i form av slag fisk! Giant bläckfiskar lurar på utsidan av många restauranger, reklam som Osaka favorit takoyaki eller misshandlade octopi bollar kan hittas inuti! Andra tecken är jätte modeller av sushi, drakar och en idrottsman ansikte i seger – kallas Glico Man.
道頓堀

2. njuta av att titta på Stora upplyst Annonser och Neon lampor
Dotonbori är även känd som ‘en gata som aldrig sover’, och en av anledningarna till beror på att dessa skyltar aldrig stänga! Att se dessa annonser är bäst på natten när färger och ljus verkar lysa upp många av de omgivande byggnaderna. Vissa är fasta bilder, medan andra glider mellan olika annonser, medan ett fåtal har rörelser. Med hela sidor av butiker har neonlampor kopplade till dem. Blandas med stora skyltar som nämns ovan, är detta imponerande syn ett måste för alla Osaka turist.

3. äta lokal mat
Det är en japansk säger, ‘Kuidaore loss i Osaka.’ Kuidaore översätter förstöra sig själv genom extravagans i livsmedel, och många tror att Dotonbori är den bästa platsen att göra just detta. Närheten till havet, Osaka kryssning gör funktionen skaldjur och färsk fisk. Också med varma temperaturer under sommarmånaderna innebär invånarna här har ett stort urval av färska grönsaker att välja mellan i sina parabolantenner. Många lokalbefolkningen njuta av buljong måltider färska ingredienser gör en starkare, godare skålen. Mataffärer i Dotonbori allt från mat kiosker till fina restauranger och många av dessa är öppen 24/7!
定番の味わい

4. Försök lokala sötsaker och konfektyr
för att ‘kuidaore’ själv helt med mat, måste du ha en efterrätt … eller två. Dotonbori har många dessert butiker som tjänar smaskiga godsaker, såsom glass, tårtor, cheesecake, kakor, bakverk och andra. Du kan även ha en okonomiyaki eller japansk pannkaka. Hozenji San Pei och andra restauranger har anläggningar där man kan grilla själv! Se till att gå till Glico godisbutik, som ni kommer att hitta en rad godis och smaker skulle du aldrig har sett förut. En lokal favorit är takoyaki smaksatt Pretz, som bara kan hittas i Osaka City!

5. Håll utkik efter 100 Yen Butiker
Dotonbori är översvämmad med många butiker som sträcker sig från kläder butiker till souvenir kiosker. I dessa kommer du att kunna hitta små prydnadssaker som du kan ta tillbaka med dig, till exempel godis, stationära, små gåvor och ‘Biliken Osaka gud lycka’ statyer. Det finns också anime och manga butiker om du är intresserad av denna japanska underhållning. En butik som du kanske inte har hört talas om är 100 Yen butik, där allt är 100 yen! Dessa är mycket populära i Japan och du hittar så många söta och unika objekt som du inte hittar någon annanstans, eller för den billigt pris!

6. Se en japansk teaterpjäs
Det finns många teater stadsdelar i världen; West End, Broadway, Las Vegas. Dotonbori är en av dem som den är värd några av de äldsta teatrar i Japan. Aktörer i Japan dröm att utföra i en av de många teatrar i denna stadsdel och du kan hitta en rad pjäser på displayen. Vissa teatrar gillar Yoshimoto teaterföreställning bara komedi spelar, medan andra visa kabuki, en typ av teater som använder masker och dans från Ancient Japan. Vissa teatrar erbjuder middag måltider vid beställning en pjäs biljett, så varför inte njuta av en utekväll i Dotonbori?
DSC_4000

7. Se en traditionell Puppet Show
En av de typer av pjäser som presenteras i teatrar i Dotonbori är bunraku. Detta är en typ av spel där dockor berättar historien istället för aktörer. Dockorna agerar oftast ut traditionella pjäser eller folksagor, medan hävdvunna musik medföljer. Många besöka dessa visar i Dotonbori som denna konstform har sitt ursprung här i 17-talet. Du kommer vanligtvis att hitta en av dessa visar spelar på Bunraku-teatern.

8. Hör en Jazz musik session
När Osaka hörde jazzmusik från att besöka amerikanska och filippinska band, blev det en berömd förgången tid och kulturell verksamhet. Dotonbori brukade vara fodrade med jazz hallar och kaféer och internationella jazzmusiker inbjöds att spela där. Jazz fortsatte här efter dess popularitet bleknat i andra västländer, omvandla till en ny genre som kallas japansk Jazz. Kärlek till denna typ av musik bedriver idag, där äldre och moderna influenser firas av ortsbor och besökare. Kolla in den nya Suntory Five bar på Tenjin shoppinggatan om du vill se människor räffling en cool jazz slå!
Bartender

9. Ta en promenad längs kanalen
Dotonbori själv ligger intill en kanal, och många saker av intresse förekommer längs denna vattnig promenaden. Om du är intresserad av att ta fotografi, kan du inte gå förbi hur lamporna reflekterar i vattnig ytan. Om du vill se nattlivet i Osaka, kommer en promenad längs kanalen åtföljas av levande musik artister och ljud från de närliggande butikerna. Om du vill imponera på en kille eller tjej, kommer en promenad här ger många intressanta platser att utforska och ger en mycket romantisk atmosfär för er båda.
道頓堀

10. Hozen-Ji Temple
Bland de moderna funktioner i Dotonbori finns ett körfält som ser ut som om det kommer från svunnen tid. Hozen-Ji Yokocho Lane är dekorerad med historiska skyltfönster och körfält i sig är gjord av sten, eftersom alla gator var under Edo-perioden i Japan. Om du fortsätter längs hittar du Hozen-Ji-templet. En vacker anledning att besöka här är att se pappers lyktor runt templet, som är ännu vackrare runt solnedgång som de är tända och avger en varm glöd för besökare till denna heliga plats.
法善寺

Kolla in våra andra listor som 10 saker att göra i Osaka, 10 sevärdheter du inte får missa samtidigt besöka Osaka, och saker du måste göra i Shinsaibashi att planera din resa perfekt!

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.