Hur man klä sig som en Maiko

A Maiko är en etikett för en kvinna som studerar för att vara en underhållare i Kyoto, fullt utbildade i japanska hävdvunna konsten. Hon bär vanligtvis en kimono, en traditionell lång klädnad som bärs som en formell klädsel i Japan. En kimono är den mest erkända japanska kläder, men termen användes en gång för att identifiera en mängd olika kläder från Japan. Maikos bär mer traditionella kläder och tyg mönster att framstå som mer sofistikerade och graciös, liksom deras motsvarigheter från forntida Japan när Maikos ursprung.

Det finns en rad artiklar som utgör en kimono och de har traditionella japanska namn. Dessa inkluderar:
Datejime: Belt som sitter under obi bälte och säkerställer en perfekt kimono silhuett
Geta: Traditionella japanska skor utan klack
Hanhaba: Obi skärp som matchas med vardagliga kimonos
Juban: vit bomull slip som passar under kimono
Koshi himo: Bomull bälte som håller kimono på plats
Obi: Dekorativa siden skärp
Zori: Traditionella japanska skor som har en klack

processen att sätta på en dams kimono är komplex, eftersom de flesta behöver en annan person att hjälpa dem sätta upp det på rätt sätt. Stegen för att sätta på en kimono är nedan.

1. För det första är en slip kallas Juban ta på. Det ska kännas som en lätt morgonrock och bör knytas tätt vid sidan.

2. Det andra steget är när kimono sätts på. Armarna ska gå igenom de bästa slitsar i siden yttre kimono mantel. När den sätts på, se till att baksidan på kåpan är centrerad med ryggen.

3. Därefter linda den högra sidan av kåpan först runt kroppen till vänster. Om det finns överskottsmaterial, är det okej att kåpan når runt ryggen. Linda vänster sida så att den överlappar. Justera Juban slip om visas.

4. För att hålla kimono på plats, är det första bandet bundna. Detta kallas Koshi himo. Håll bältet bakom dig först och knyta den över din front. Kimono mantel ska nu justeras så att Koshi himo bältet gömd under överskottsmaterialet i fronten.

5. Nu det andra bandet är uppbunden. Detta kallas datejime. Bind detta bälte som Koshi himo, men detta bälte sitter på toppen av kimono och är synlig.

6. Den slutliga dekorativa obi eller skärp bör nu knytas. En enklare obi skärp är hanhaba. För att knyta detta skärp, först mäta bågen i ena änden så att du kan knyta en knut med tillräckligt med material. Lämna detta material lös för obi kopplingsförbehåll. Håll resten av bältet på ryggen och linda den runt tills båda ändarna är nu i mitten av ryggen.

7. Därefter binda två obi hanhaba ändarna och dra bågen. Det måste vara ganska tight för nästa steg. Obi ändarna bör nu undangömt i obi eller datejime. Om obi är tätt nog kommer bågen inte faller ut. Göra slutliga justeringar av kimono mantel så att alla paneler är nivå och centrerad.

De sista stegen för att sätta på en kimono är styling av håret och tillbehör som valts. Detta är vad som skiljer Maiko bortsett från andra damer bär en kimono. Deras frisyr och solglasögon hjälper är mer traditionella och extravagant att andra alternativ där ute. Maikos också klädsel och stil sig på olika sätt, beroende på vilket skede av sin utbildning de är. En typisk frisyr av en Maiko är en enkel updo som en bulle. De visar upp ett band av omålad huden vid hårfästet, vilket bevisar att de inte har earnt peruker som Geisha damer slitage. Deras updo är dekorerad med fina hår smycken eller kanzashi. Maiko gillar att bära blomma kanzashi som binder till de olika årstiderna och semester.

De slutliga tillbehör är skor, väska och fläkt. En kimono bör bäras med ett par sandaler, av antingen Geta eller zori stil. Påsen valt är också vanligtvis mer traditionella såväl. Dessa kallas kimono väskor och matcha tyg av kimono på något sätt. De kallas kimono påsar eftersom de är oftast gjorda av samma tyg traditionella kimono kläder. Slutligen bör en japansk maiko inte gå ut utan hennes fan. Dessa är oftast gjorda av tjockt papper och finns i en rad olika färger. Vissa har till och med partiella mönster eller behandlas i metalliclack – eller till och med bladguld! Dessa fläktar är viktiga eftersom de är inte bara rekvisita för estetiska syften. Maiko använda sina fans i en rad olika aktiviteter, bland annat dans och teceremonin. Dessa är vanligtvis hålls i obi eller silke bälte för enkel åtkomst.

Maikos finns vanligen runt Kyoto regionen, där de fortsätter att ge hög klass föreställningar till proffs som de gjort i hundratals år. Många maikos har hittat en kallelse att visa sina traditionella konst till turister och besökare, precis som de som finns på Maikoya Center.
Inte miste om en chans att träffa en sådan raffinerad symbol för den japanska kulturen idag!

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.