Hur man sätter på makeup som en Maiko

A Maiko är en etikett för en kvinna som studerar för att vara en underhållare i Kyoto, fullt utbildade i japanska hävdvunna konsten. Hon sätter vanligtvis på smink för att göra hennes hud visas blekare, liksom accentuera hennes läppar och ögon. Detta kallas shironuri stil som översätts till ‘japanska traditionella Vit Stil’ och är uppkallad efter den vita grunden används. Maikos bära traditionella makeup produkter, samt återskapa sina berömda ögon och läpp former i enlighet med de tekniker som avkunnats från Ancient Japan.

Det finns en rad av makeup objekt som maikos använder och de har en traditionell japansk namn. Dessa inkluderar:
Bintsuke Abura: En sojabaserad vax används för att hjälpa grunden klistra stanna kvar och slät. Det skyddar också huden från makeup komma in i porerna och orsakar irritation senare.
Beni-kummel: En traditionell liten borste, oftast gjorda av gethår. Vanligtvis används för att applicera ögon och läpplinjer i japanska formaterad makeup.
Bintsuke Abura: En olja eller vax blandning användes före japanska vita foundation make up tillämpas. Detta för att hjälpa pastan fastnar på huden, samt stoppa porerna sätts igen.
Hake: En traditionell borste, oftast gjorda av gethår. Vanligtvis används för att applicera den vita grund i japansk stil makeup.
Kabuki oshiroi: Den vita stiftelse eller pasta.
Komata: Den japanska namnet för nacken. Detta ses som en sensuell område på en kvinna.
Kona oshiroi: Ett vitt pulver vanligtvis används för att jämna ut den vita grunden pasta.
Shironuri: Detta ord översätts till ‘målade i vitt’. Namnet ges till färgen på den grund som skapar unika Maiko utseende.

Processen med att sätta på makeup för en maiko är tidskrävande, och de flesta behöver en annan person att hjälpa dem att sätta på den. Stegen att sätta på traditionell japansk makeup är nedan.

1. För det första måste huden förberedas innan makeup sätts på. Du bör tvätta ansiktet ordentligt och ta bort eventuella produkter eller återstod. Borsta eller våta ögonbrynen så att de stannar platt och i form medan du sätter på din makeup. Professionella maikos använda en blandning kallas bintsuke Abura på huden och ögonbryn så grunden fäster bättre. Maikos rekommenderar att sätta upp håret nu för att förhindra den från att omfattas av produkter och förstöra felfritt utseende du skapar.

2. Vit stiftelse eller shironuri pasta nu beredd. Denna stiftelse var en gång gjorde med bly, dock nu med hjälp av vitt kosmetiska pulver eller mer traditionella ris pulver. Kabuki oshiroi foundation förpackningar kan nu köpas för att göra grunden ansökningsprocessen enklare. Traditionellt skulle pulvret måste malas och blandas med vatten tills en jämn pasta bildades. Fler moderna ingredienser innebär att göra pastan kan förenklas. När den vita grunden pastan är rätt konsistens, tillämpa den på alla områden i ansiktet. Många maikos använder traditionella kummel borstar för denna process, men kosmetiska svampar fungerar så bra. Fokus på att försöka uppnå samma konsistens och jämnhet till alla områden.

3. Om du vill kan ett lager av kona oshiroi pulver tillämpas. Detta pulver jämnar ut pastan under och ger en glans till den vita grunden. En bredare kummel pensel, powder puff eller foundationborste kan användas här.

4. Maikos gäller även shironuri grunden till sin hals, öron, övre bröstet och övre delen av ryggen. Ett område som inte täcks är nacken eller komata. A ‘V-form’ är kvar så att maikos naturliga hudfärg visar. Detta ses som en sensuell område, och detta komata område kommer topp ut subtilt när kimono mantel läggs på. Vid speciella tillfällen, såsom semester eller när en maiko blir geiko för första gången kan en W form “vara omålade istället. Det är också viktigt att komma ihåg att visa upp ett band av huden vid hårfästet förblir orörd. Detta är ett tecken på att maikos bär sitt eget hår, och har inte earnt peruker som de geiko damer slitage.

5. Nästa målar över ögonbrynen. I gamla tider, krossades kol används. Detta har ersatts med ögonbryn liners och pennor. Maikos bör ha tunnare svarta ögonbryn, med en tunn linje rött eller rosa under. Proffs nämna att färga ögonbrynen bör göras noggrant, eftersom om det görs på fel alla tidigare lager av smink måste tas bort och startas på nytt. Denna antydan bör också övervägas för resten av makeup instruktioner att göra med eyeliner och ögonpennor.

6. Konture runt ögonen är ett viktigt steg för någon makeup artist, och maikos är desamma. Moderna eyeliner produkter används, men bör vara svart. Disposition både övre och nedre områden runt ögonen, från caruncula till det yttre hörnet. Många Maiko design har en liten ‘vinge’ eller flick nära den yttre hörnet om du vill inkludera detta, men det måste vara symmetrisk med designen på det andra ögat.

7. Därefter lägger vi den röda smink runt ögonen. Det första området är runt caruncula eller det inre ögat bredvid näsan. En liten nedåt flick läggs för att göra ögat ser större. Denna flick bör endast en halv centimeter eller så i längd och görs vanligen med en röd eyeliner eller penna. Nästa område runt ögat är nära den yttre hörnet. En liten cirkel av rött bör utarbetas och färgade in, antingen med en eyeliner eller kajalpenna. Denna cirkel bör endast vara en centimeter eller så i diameter och ska börja där mitten av iris är. Denna konstruktion omfattar såväl yttre delar av ögonlocket och under och ögat, men man bör sträva efter cirkeln visas mer på övre ögonlocket, där du har lagt din liten eyeliner flick. En enklare konstruktion är att lägga röd eyeliner ovanför och under de svarta linjerna redan dragna på, med början i linje med iris.

8. Användning av rouge innehåller förutom den maiko från geiko. Geiko föredrar en mer subtil utseende, medan maiko använda mer rosa och rött i sitt utseende. Detta är mycket används i rouge runt kinderna, så välj antingen rosa eller röda toner som förgyller din look. Många maiko kommentar som rodnar bör användas sparsamt, eftersom du inte vill att rodna att ta över den vita foundation du har lagt in tidigare. Du kan sätta din rouge på med en hake borste, men en rougeborste kan användas.

9. Det sista steget av att sätta på maiko makeup är läppstiftet. Läppstift i forntida Japan gjordes först genom att extrahera färgning från rött safflor, blanda det med vatten och sedan göra en glans med sockerkristaller. Numera är läppstiftet appliceras vanligen med en liten läpp pensel eller beni-kummel. Anledningen till att en borste används är så att maiko eller makeup artist kan färga endast en del av läppar i rött läppstift. Detta beror på läpparna täcks i vitt foundation och du kan skapa en illusion av mindre, pouty läppar. Detta utseende går tillbaka till början av geisha och Maiko dagarna, läpparna verkar mer feminin traditionella japanska estetiken. Många riktlinjer för hur läppstift tillämpas fortfarande verkställas. Första året lärling maikos bara bära läppstift på en liten del av den undre bara läppen. När de har bemästrat några tekniker kan maikos bära både läppstift på både övre och nedre läppar. Vissa maiko fortfarande hålla med traditionella läppstift ingredienser och blanda socker i deras läppstift – vilket gör deras ansikte söt att titta och smaka!

Om du har tid, titta på nätet för online tutorials och steg för steg instruktioner till hur man ska uppnå din maiko makeover hemma! Om du gör, kanske du vill veta hur du tar alla dessa lager av smink off igen! Det finns nya makeup borttagning blandningar som har utformats speciellt för shironuri pasta. Många makeupartister rekommenderar andra makeup borttagning våtservetter, även om vissa maiko har delat att babyolja är en annan stor makeup remover.

Naturligtvis hur mycket smink en maiko bär beror på händelsen hon deltar. En mer formell händelse kräver tyngre makeup, samt mer avancerade kläder. Domar och styling tekniker lärs ut i många år, medan maiko är utbildning, eftersom det förväntas att de kommer att kunna göra lämpliga val genom sig innan de tar ut examen. Detta inkluderar att sätta på alla lager av smink själva. Många begåvade maiko har denna process förkortas till trettio minuter eller mindre!

Maikos finns vanligen runt Kyoto regionen, där de fortsätter att ge hög klass föreställningar till proffs som de gjort i hundratals år. Många maikos har hittat en kallelse att visa sina traditionella konst till turister och besökare, precis som de som finns på Maikoya Center.
Inte miste om en chans att träffa en sådan raffinerad symbol för den japanska kulturen idag!

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.