Hvordan å kle seg som en Maiko

A Maiko er en etikett for en dame som studerer til å bli en entertainer i Kyoto, fullt utdannet i japanske hevdvunne kunst. Hun bærer vanligvis en kimono, en tradisjonell lang kappe som er slitt som en formell antrekk i Japan. En kimono er den mest anerkjente av japanske klær, men begrepet ble brukt til å identifisere en rekke forskjellige klær fra Japan. Maikos bære mer tradisjonelle klær og stoff design for å virke mer sofistikert og elegant, i likhet med sine kolleger fra det gamle Japan når maikos oppsto.

Det er en rekke elementer som utgjør en kimono og de har tradisjonelle japanske navn. Disse inkluderer:
Datejime: Belt som sitter under OBI beltet og sikrer et perfekt kimono silhuett
Geta: Tradisjonelle japanske sko uten hæl
Hanhaba: Obi rammen som er matchet med dagligdagse kimonoer
Juban: Hvit bomull slip som passer under kimono
Koshi HIMO: Bomull belte som holder kimono på plass
Obi: Dekorative silke sash
Zori: Tradisjonelle japanske sko som har en hæl

prosessen med å sette på en dame kimono er sammensatt, som de fleste trenger en annen person til å hjelpe dem sette den på riktig måte. Trinnene i å sette på en kimono finnes nedenfor.

1. For det første er en slip kalles juban satt på. Det skal føles som et lys badekåpe og bør knyttes tett på siden.

2. Det andre trinnet er når opp for innsyn er satt på. Armene skal gå gjennom de beste åpninger av silke ytre kimono kappe. Etter at den er satt på, må du kontrollere baksiden av kappen er sentrert med ryggen.

3. Deretter vikle høyre side av kappe først rundt kroppen din til venstre. Hvis det er overflødig materiale, er det greit at kappen når rundt på ryggen. Pakk venstre side slik at det overlapper. Juster juban slip hvis viser.

4. For å holde opp for innsyn på plass, blir det første belte bundet. Dette kalles Koshi HIMO. Hold beltet bak deg først og knytte den over inngangs. Kimonoen kappe skal nå justeres slik at de Koshi HIMO beltet er skjult under det overskytende materiale foran.

5. Nå er det andre beltet er bundet. Dette kalles datejime. Knytte dette belte som Koshi HIMO, men dette beltet sitter på toppen av kimonoen og er synlig.

6. Det endelige dekorative OBI eller vindusrammen skal nå være bundet. En enklere obi rammen er hanhaba. For å knytte dette sash, først måle rammen i den ene enden, slik at du kan knytte en knute med nok materiale. La dette materialet løs for obi binde. Hold resten av beltet på ryggen og vikle den rundt til to endene er nå i midten av ryggen.

7. Deretter binde de to OBI hanhaba endene sammen og skru rammen. Det må være ganske stramt for neste trinn. OBI endene skal nå være gjemt i obi eller datejime. Hvis obi er stramt nok, vil rammen ikke faller ut. Foreta endelige justeringer av kimono kappe slik at alle panelene er nivå og sentrert.

De siste trinnene av å sette på en kimono er styling av hår og tilbehør valgt. Dette er det som skiller Maiko fra andre damer iført en kimono. Håret stil og accessorises er mer tradisjonelle og ekstravagant som andre valg der ute. Maikos også kle og style seg forskjellig, avhengig av hvilket stadium av treningen de er på. En typisk hår stil av en Maiko er en enkel updo som en bun. De vise frem et band av umalt huden ved hårfestet, som beviser at de ikke har earnt parykker at geisha Dameklær. Deres updo er dekorert med delikat hår ornamenter eller Kanzashi. Maiko liker å bære blomst Kanzashi som knyttes til de ulike årstidene eller helligdager.

De endelige tilbehør inkluderer sko, veske og vifte. En kimono bør brukes med et par sandaler, av enten geta eller Zori stil. Posen valgt er også vanligvis mer tradisjonelle så vel. Disse kalles kimono poser og matche stoff av kimono på noen måte. De kalles kimono poser som de er vanligvis laget av samme stoff til tradisjonelle kimono kapper. Til slutt bør en japansk maiko ikke gå ut uten henne fan. Disse er vanligvis laget av tykt papir, og er tilgjengelig i en rekke farger. Noen har delvis design eller er dekket i metallic lakk – eller til og med bladgull! Disse viftene er viktige som de er ikke bare props for estetiske grunner. Maiko bruke sine fans i en rekke aktiviteter, inkludert dans og te-seremonien. Disse er vanligvis holdt i obi eller silke belte for enkel tilgang.

Maikos er vanligvis funnet rundt Kyoto-regionen, hvor de fortsetter å gi høy klasse forestillinger til fagfolk som de har gjort i hundrevis av år. Mange maikos har funnet et kall til å demonstrere sine tradisjonelle kunst til turister og besøkende, akkurat som de som finnes på Maikoya Center.
Ikke gå glipp av en sjanse til å møte en slik raffinert symbol på japansk kultur i dag!

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.