Definiție:
Ikebana este arta de aranjamente floralecareoriginea în Japonia antică. Acest lucru este practicat ca o artăcazulcare flori și alte elemente naturale sunt plasate în așa fel încât să întruchipeze armonie, pace și frumusețe.

Ikebana Nippon

Images:JNTO

Ikebana Nippon

Moribana Style Ikebana

Heika Style Ikebana

A post shared by 노지은 (@mariposa.studio) on

Ikebana

Istoric:
Cuvântul Ikebanasine înseamnă „flori aranjateviață“ sau „da viata florilor“în limba engleză. Această activitate culturalăare originile în temple budiste ca florile au fost folosite pentru ofertele încă din secolul VII. Adăugareafrunze și alte elemente naturale în aranjamente florale se face referire ca o ideelaaltă religie japoneză, Shinto. Șintoism crezut toate elementele naturalefelfrumoase și spirituale, nu doar flori. Ikebanadevenit un stilartă în sinetimpul secolului al XVca călugării budiștiînceputînvețealții regulile de floarea loraranjarea pentrualții să creeze ele însele aranjamente. Ca urmare,au format școli ikebana, fiecare având propriul lor fler și stil distinctiv. Aranjamentele floraledevenit un simbol de artă plastică în casele aristocratic. Acestafost în acest timp că stiluri precum nageire au fost asociate cu alte activități culturale exclusivecum ar fi ceremonia ceaiului și poezia haiku. În timpurile moderne, alte stiluri și tehniciartă și design au influențat Ikebana, dar principiile fundamentale au rămas aceleași. Cel mai important dintre acestea este faptul că Ikebana este încă văzută ca o urmărire spirituală înajuta fuzioneze interior si exterior.

ikebana

Ikebana Vocabular:
Iki: Un element japonez esteticcaretraduce prin „unicitate rafinat“.
Moribana: Un stil popular de aranjament floralcaretraduce prin „îngrămădite“. Florile și alte elemente sunt plasate în recipiente mici, superficiale.
Nageire: Un alt stil popular de aranjament floralcaretraduce prin „aruncat“. Elementele naturale sunt organizate în vaze înalte.
Rikka: Un stil tradițional de aranjamente floralecaretraduce prin „floripicioare“. Acest stil folosește șapte ramuri pentru a reprezenta scene naturale.
Shoka: Un tip de aranjament floralcare întruchipează lumea spirituală.
Shin: O ramură care reprezintă cerul și este un element important în aranjamente florale shoka.
SOE: O ramură care reprezintă omul și este un element important în aranjamente florale shoka.
Tai: O ramură care reprezintă pământ și este un element important în aranjamente florale shoka.

Ikebana elemente:
Ikebana este foarte diferit de alte tipuri de aranjament floral în țările occidentale. Aranjamentflori în Occident constă în aranjarea florilor șialtor elementeplante simetric întrun vas. Ikebana este fundamental diferită datorită urmăririi sale mai maria dezvolta o apropiere cu naturatimpul procesuluicreație. Aici sunt elementeledesign Ikebana are în vedere:
• minimaliste: idealurile budiste minimaliste sunt în centrul ikebana. Elementele naturale puse în aranjamentele sunt ca sculpturi și ar trebui să aibă fiecare un scop. De exemplu, frunzele trebuiefie ales de modulse completează unul cu altul și cu stilul de afișare finit în ansamblu.

• Forma și Linia: Acest element areasemenealegături cu budismul ca toate formele și liniile trebuie să fie plasat întro poziție natural. De exemplu, aranjamente verticale adesea cu ramuri care oferă linii rigide, drepte. Aceasta întruchipează rezistență și rigiditatea unui copac. Un stil piezișe de aranjament se face cu elemente mai moiprin încorporarea flori și ierburi care cresc oblicijos. Aceasta oferăasemeneaun sentiment de mișcare și har.

• Structura: Multe aranjamente florale traditionale japoneze se bazează pe un triunghi scalen. Punctele triunghiului suntobicei realizate cu nuiele sau ramuri. Un stil popular numit shoka ia această un pas mai departe, caaranjamente acest stil reprezinta lumea spirituala cu utilizarea structurii. Cea mai lungă ramură sau floare din aranjamentul este numit Shin, iar acest lucru reprezintă cer. Ramura medie sau flori, SOE, reprezintă omul, iar cea mai mică ramură sau flori, tai, reprezintă pământ.

• Forma: Designul final al florilor șialtor elementeplante ar trebui să fie „găsit“timpul contractului, mai degrabă decâtfie planificat și forțat. Se spune că ar trebui să găsească ceea ce este „deja acolo“în flori, ramuri și frunze ați ales. Un aranjament tipic ikebana accentuează asimetria și imperfecțiunea prin utilizarea de spațiu liber, numere inegale și un număr minim de flori.

• Estetica: Senzația generală a aranjamentului ar trebui să întruchipeze valorile tradiționale japoneze. O modalitate de a descrie este Iki sau „unicitatea rafinat“. Un stil care explică acest lucru este Rikka sau stilul„picioare flori“. Acest stil folosește șapte ramuri pentru a face saureprezinte frumusețea peisajelor naturalecum ar fi dealuri, cascade și văi în aranjamentele lor.

• Umanitatea și tăcere: Ikebana este declarat a fiasemeneaun exemplurealizare a creatorului aranjamentul lui. Acesta reflectă stareaspirit creator și personalcălătorie cu natura. Un stil cred că întruchipează aceasta este una cu un aranjament moribana care utilizează castronmică adâncime este amenajat întrun bazin reflectorizant.celeurmă,timp ce lua parte la Ikebana nu ar trebui să vorbească. Acest proces ar trebui să fie o activitate meditativăcare sunt concentrate doar pe elementele naturale careconturează în fața ta.

Lucruri interesante despre Ikebana:
1. Există mii de școliikebana numaiJaponia, cel mai bine cunoscut fiind Școala Ikenobo,început în templul Choho-ji din Kyoto. Ea aredeoarece capitole răspândit peste tot în lume, iar recent a crescuta încorpora peste 60.000profesori în multe țări diferite. Ikebana este încă foarte popular în țara saorigine așa cum este practicat de aproximativ 15 milioaneoameni anual, dintre care multe sunt femei tinere.

2.timp ce multe femei practică Ikebana, esteasemeneao activitate culturala carefost practicată istoric de bărbați. De fapt, razboinicii samurai ar trebui să fie predate aranjamente florale, precum și alte activități culturale importante, înaintefi recunoscut ca un adevărat războinic.prezent, există mai multeconduceremasterat Ikebana bărbați decât femei.

3. stiluri și tehnici moderne se schimbă modularanjamentele Ikebana sunt puse împreună. Un astfelmaestrucare a adoptat noi stiluri este Techigahara Sofu care au folosit ipsos, plastic și chiaroțel în aranjamentele sale florale. Elfondat Școala Sogetsu astfel încât idealurile sale de experimentare sunt practicatecătre elevi noi,asemenea.

4. În plus față de Școala Ikenobo, alte două școli bine cunoscute suntȘcoala Sogetsu și Școala Ohara. Aceste două școli sunt mai moderne, fiecare fiindjur de aproximativ un secol. Școala Sogetsu și Școala Ohara au fost fondatecătre maeștriiIkebana care au dorit să includă elemente mai populare occidentale.

5. Dacă nu participao clasăaranjament ikebana, unele dintre clasele pear trebui săia sunt utilizați foarfecele pentru a tăiamod corect diferite plante, ramuriîndoire astfel încât acesteanu se rupă sauaspect nenatural, selectarea flori pentru a simboliza elementele tradiționale, identificând vaza adecvat sau castron pentru aranjament șiînvăța cum să păstreze elementele tale naturale câtproaspătă.

6. Există ecrane aranjamentikebana unde puteți vedea experți prezenta abilitățile și tehnicile lor. Multe dintre aceste expoziții sunt despre „prietenia prin flori“mai degrabă decât concurența și sunt cunoscute în Japoniaprecum și alte țări. Existăasemeneaconcursuri anualeorganizează în Japoniacazulcare concureazămasterat. În aceste competiții, maeștrii au echipament aceleași, flori și plantedar ar trebui să folosească gustul lor personale șiexperiență înface aranjamente diferite.

7. Ikebana este disponibil pentru studenți prin intermediul după claseșcoală și cluburi pentru ceidoresc să învețe. Ikebana esteasemeneaprezentatăregulatprin „cum - să“ video și la emisiunile japoneze. Un astfelspectacol este Seikei Bijin sau artificială frumusețe, o dramă serial TVcare are un maestru Ikebana ca un personaj și dragoste interessex masculin.

8. Deși nu Ikebana, o activitate culturale legate de Japonia este numit Kodo. Aceasta este arta tradițională de parfum și folosind tămâie. Această practică estegeneralcazulînvățat o femeie japoneză dorește să fie considerată a fi rafinat, alăturiikebana și ceremonia ceaiului tradițional. Aceasta arealtă cravată la Ikebana ca unele dintre florile folosite în aranjamentele suntasemeneapopulare arometămâie.

9.altă activitate culturală japonez care are legături cu flori este bonsaicreștere. Aceasta este arta de a creste copaci miciîn specialformeîn scopula prezenta frumusețea lor și grație naturală. Multe estetica găsite în aranjamentele ikebanaflori suntasemenea importante în bonsai creștere.

O resursă online bundacă doriți să continuați pe cont propriu călătorie Ikebana este găsit la https://www.ftd.com/blog/design/ikebana. Acest site are un pas cu pas tutorial pentru a ajuta cu abilitățile și tehnicileaveți nevoie pentru a face propriul aranjament floral.că existăasemeneaprofesoriIkebanaîntreaga lume,-ar putea găsi un instructor calificatapropiere dacă veți căuta online. Începeți prinuita la http://www.ikebanahq.org/index.php.celeurmă, există multe clipuri videoYouTube și pagini web pentru a vă ajuta dacă doriți să practice această artă la domiciliu.

Ikebana

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.