Definisjon:
Furoshiki er lov å pakke viktige elementer i japansk klut. Dette blir sett på som en kulturell aktivitet og er kunstnerisk i sin utforming. Klær, mat, gaver og andre elementer er pakket inn i disse dekorert kluter. Den duk som brukes for innpakning er omtalt som furoshiki.

Historie:
Dette kulturell aktivitet har bånd til Sento eller japansk offentlige bad så langt tilbake som det åttende århundre. Menn og kvinner som besøkte badene ville vikle sine klær i separate pakker. Disse dekorative emballasje begynte å dukke opp i markeder som varene ble pakket med lignende dekorert kluter og binde teknikker. Disse stoffene ble laget av bomull og lin. Det utviklet seg til forskjellige stoffer og utførelser, i tillegg til mer komplekse bindeteknikker. I moderne tid, kan de furoshiki kluter også bli funnet laget av silke, nylon og andre materialer. Disse stoffene kommer i en rekke størrelser for å vikle bestemte elementer.
Furoshiki//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Furoshiki Vocabulary:
Otsukai Tsutsumi: Grunnleggende bokført wrap i furoshiki stil.
Shibori: Tradisjonell stil av farging på silke eller hamp stoff for å gjøre furoshiki kluter.

Furoshiki Wrapping som du kan gjøre hjemme:
1. Samle kluten du ønsker å bruke. En bomull lommetørkle eller skjerf er fint hvis du ikke har en japansk furoshiki klut, men du må sørge for at det er i form av en firkant eller rektangel. Jo større torget, vil lettere folde være. Du kan finne innredet furoshiki klut i asiatiske supermarkeder. Alternativt kan du ofte finne tradisjonelle furoshiki kluter og design på nettet som shibori farget kluter.

2. Samle boksen du ønsker å dekke. Det bør være rektangulær form og størrelse bør være rundt en fjerdedel av kluten du vil bruke.

3. Ha instruksjonene klar for furoshiki innpakning design som du ønsker å kaste. Jeg ville sjekke ut online eksempler som http://furoshiki.com/technique_basic_wrap. Disse trinnene skal skissere hvordan å kaste en grunnleggende furoshiki wrap, også kjent som otsukai Tsutsumi.

4. Start med undersiden av duken vendt oppover. Plasser boksen i midten. Legg merke til at det er to horisontale hjørner og to vertikale hjørner.

5. Grab en av de loddrette hjørner og pakk den under boksen.

6. Pakk den siste vertikale hjørne på toppen og pakk det rundt boksen. Hvis det ikke er noe overskytende stoff, brette det over som under.

7. Bruk horisontale hjørnene som et slips. Din furoshiki Bryting er nå ferdig!
Furoshiki//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Morsomme fakta om Furoshiki:
1. Det er mange furoshiki innpakning stiler for en rekke elementer. Noen stiler med hardere teknikker inkluderer en pose bære stil, flaske innpakning stil, blomster innpakning stil og forskjellige stiler for forskjellige størrelser av bokser.

2. Moderne bruk av furoshiki har tatt innpakning gaver, vesker til å bære shopping eller som tilbehør til klær som skjerf, belter eller bandanas. Mange har brukt furoshiki som en del av deres miljøvennlige og minimalistisk livsstil. Grunner til dette kan spare mengden av innpakningspapir, samt begrense antallet produkter kjøpt i en shopping tur.

3. Populariteten til furoshiki har nylig økt som folk bruker personlig stoff som gjenbruk bære poser i furoshiki stil. Den japanske miljøvernminister, Mrs Koike, støttet bruk av furoshiki kluter til minimal bruken av plastposer i butikkene i 2006.

4. Mrs Koike også sluttet seg til en ny type klut for furoshiki formål i løpet av sin tid som miljøvernminister. Denne duken ble laget av resirkulerte plastflasker og utformet i stil med tradisjonelle japanske malerier. Dette klut, heter mottainai furoshiki, oversettes til ‘skammelig avfall klut’ som den er ment å vise frem hvordan søppel kan bli resirkulert og gjort til noe vakkert.

5. Populariteten til furoshiki har blitt idealisert i moderne japansk kultur som en måte å dekke og bære lunsj bokser. Mange japanske lunsjer er laget i bento bokser, og mat i disse beholderne er kjent for sine intrikate og forsiktig presentasjon. Den dekker blir sett på som den siste personlig preg når du forbereder en bento lunsj. Den furoshiki klut som brytes matboks er ment å matche fargen og stilen til lunsj.

6. En annen japansk skikk å bruke furoshiki inkluderer å gi av gaver. En furoshiki klut bør vikle en nøye utvalgt gave. Gave å gi har en lang tradisjon i Japan, som er sett på som en sosial anledning og plikt. Forretnings ordninger spesielt bør ikke skje uten utveksling av gaver. Gaven presentasjonen er enda viktigere enn gaven selv, derav viktigheten av furoshiki innpakning involvert.

7. shibori eller tradisjonell stil farging furoshiki klut (nevnt ovenfor) går tilbake til det åttende århundre. Keiser Shomu ga klut farget i shibori teknikk som et offer til Todai-ji Temple i Nara rundt samme tid. Teknikken for å lage shibori duk er lik tie-fargestoff, som duken er bøyet på en måte for å gjøre visse mønstre. Den tradisjonelle fargen på fargestoff som brukes er lilla.

8. Selv om ikke akkurat furoshiki, er en annen kulturell folding håndverket fra Japan kalles origami. Lignende brette teknikker brukes til å folde papiret i en rekke former. Noen origami design inkluderer dyr, blomster eller mennesker.

9. Japanske innpakning teknikker er blitt brukt til å lage en ny type sko kalt ‘Furoshiki’ ved Vibram produsenter. Skoen brytes rundt foten og er holdt sammen med borrelåsbåndene. Deres furoshiki sko er sagt å være mer fleksible enn andre sko. Det er utendørs stiler, samt vinter- og boot design.

10. En god online ressurs hvis du ønsker å fortsette på egen hånd furoshiki reisen er funnet på http://furoshiki.com/techniques/. Dette er en serie av online instruksjoner for å hjelpe med teknikker og stiler du trenger å pakke klær i furoshiki stil. Det er også noen YouTube-videoer for å hjelpe deg så godt.
more bandana furoshiki//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.