Definisjon:
Ikebana er kunsten blomst arrangere som kommer i det gamle Japan. Dette er praktisert som en kunst hvor blomster og andre naturlige elementer er plassert på en slik måte som å legemliggjøre harmoni, fred og skjønnhet.

Ikebana Nippon

Images:JNTO

Ikebana Nippon

Moribana Style Ikebana

Heika Style Ikebana

A post shared by 노지은 (@mariposa.studio) on

Ikebana

Historie:
Ordet Ikebana seg selv betyr 'live arrangerte blomster' eller 'å gi liv til blomster' på engelsk. Denne kulturelle aktiviteten har opprinnelse i buddhistiske templer som blomster ble brukt for tilbud så langt tilbake som det syvende århundre. Legge løv og andre naturlige elementer i blomsteroppsatser er referert som en idé fra en annen japansk religion, Shinto. Shintoismen trodde alle naturlige elementer som vakre og åndelige, ikke bare blomster. Ikebana ble en kunst stil i sin egen rett under det femtende århundre som buddhistiske munker begynte å undervise andre reglene for sin blomst arrangere for at andre skal lage ordninger selv. Som et resultat ble Ikebana skoler dannet, som hver har sin egen karakteristiske stil og stil. Blomsterdekorasjoner ble et symbol på kunst i hjemmene til den aristokratiske. Det var på denne tiden at stiler som nageire var forbundet med andre eksklusive kulturelle sysler som teseremoni og haiku poesi. I moderne tid har andre kunst- og designstiler og teknikker påvirket Ikebana, men de grunnleggende prinsippene har forblitt den samme. Den viktigste av disse er at Ikebana er fortsatt sett på som en åndelig søken i å hjelpe flette innendørs og utendørs.

ikebana

Ikebana Vocabulary:
Iki: En japansk estetisk element som kan oversettes til 'raffinert unikhet'.
Moribana: En populær stil av blomsten ordning som kan oversettes til 'stablet opp'. Blomster og andre elementer er plassert i lave, grunne beholdere.
Nageire: En annen populær stil av blomsten ordning som kan oversettes til 'kastet inn'. De naturlige elementer er organisert i høye vaser.
Rikka: En tradisjonell stil blomsterdekorasjoner som kan oversettes til 'stående blomster'. Denne stilen bruker syv grener for å representere naturlige scener.
Shoka: En type blomst arrangement som bærer den åndelige verden.
Shin: En gren som representerer himmelen og er et viktig element i Shoka blomsterdekorasjoner.
Soe: En gren som representerer mannen, og er et viktig element i Shoka blomsterdekorasjoner.
Tai: En gren som representerer jord og er et viktig element i Shoka blomsterdekorasjoner.

Ikebana Elements:
Ikebana er vesentlig annerledes enn andre typer blomsteroppsats i vestlige land. Blomsterarrangement i vesten består av å arrangere blomster og andre planteelementer symmetrisk i et fartøy. Ikebana er fundamentalt forskjellig på grunn av sin høyere jakt for å utvikle en nærhet med naturen under fremstillingsprosessen. Her er de designelementer Ikebana tar hensyn til:
• Minimalisme: buddhistiske idealer minimalisme er i kjernen av Ikebana. De naturlige elementer satt i ordningene er som skulpturer og bør hver har en hensikt. For eksempel bør bladene bli valgt av hvordan de utfyller hverandre og med stilen av det ferdige skjerm som helhet.

• Form og Line: Dette elementet har også bånd til buddhismen som alle former og linjer bør plasseres i et naturlig utseende posisjon. For eksempel, oppreist ordninger ofte laget med grener som tilbyr stive, rette linjer. Dette omfatter et tre styrke og stivhet. En skrå stil ordning er laget med mykere elementer ved å innlemme blomster og gress som vokser skrå ned. Dette gir også en følelse av bevegelse og nåde.

• Struktur: Mange tradisjonelle japanske blomsteroppsatser er basert på en scalene trekant. Punktene i trekanten er vanligvis laget med kvister eller grener. En populær stil kalt Shoka tar dette ett skritt videre, da dette stil ordninger representerer den åndelige verden med sin bruk av strukturen. Den lengste gren eller blomst i ordningen kalles leggen, og dette representerer himmelen. Mediet gren eller blomster, SOE, representerer mann, og den korteste gren eller blomster, tai, representerer jord.

• Form: Den endelige utformingen av blomster og andre planteelementer skal være 'fant' under ordningen, snarere enn å være planlagt og tvang. Det sies at du bør finne hva som er 'allerede er der' i blomster, grener og blader du har valgt. Et typisk arrangement ikebana streker asymmetri og ufullkommenhet ved hjelp av ledig plass, ujevne tall og et minimalt antall blomster.

• Estetikk: Den generelle følelsen av ordningen bør legemliggjøre tradisjonelle japanske verdier. En måte å beskrive det er iki eller 'raffinert unikhet'. En stil som forklarer dette er Rikka eller 'står blomster' stil. Denne stilen bruker syv grener for å gjøre eller representerer skjønnhet naturlandskap som åser, fosser og daler i sine ordninger.

• menneskeheten og stillhet: Ikebana sies å også være en utførelsesform av anordningen skaper. Det gjenspeiler skaperen humør og personlig reise med naturen. En stil Jeg tror uttrykker dette er en med en Moribana arrangement som utnytter den grunne skål det er anordnet som et reflekterende basseng. Til slutt, mens du tar del i ikebana du bør ikke snakke. Denne prosessen bør være en meditativ aktivitet der du bare fokusert på naturlige elementer tar form foran deg.

Morsomme fakta om Ikebana:
1. Det er tusenvis av ikebana skoler i Japan alene, med den mest kjente er den Ikenobo School, startet i Choho-ji tempel i Kyoto. Det har siden spredt kapitler over hele verden, og nylig har vokst til å innlemme over 60.000 lærere i mange forskjellige land. Ikebana er fortsatt en svært populær i hjemlandet slik den praktiseres av rundt 15 millioner mennesker årlig, hvorav mange er unge kvinner.

2. Mens mange kvinner praktiserer Ikebana, er det også en kulturell aktivitet som ble historisk praktisert av menn også. Faktisk ville samurai krigere trenger å bli undervist blomsterarrangementer, samt andre viktige kulturelle aktiviteter, før de blir anerkjent som en ekte kriger. For tiden er det flere ledende mannlige Ikebana mestere enn kvinnelige.

3. Moderne stilarter og teknikker er å endre hvordan Ikebana ordninger er satt sammen. En slik mester som har omfavnet nye stiler er Techigahara Sofu som brukte gips, plast og selv stål i sine blomsterdekorasjoner. Han grunnla Sogetsu skolen så hans idealer om eksperimentering blir praktisert av nye studenter i tillegg.

4. I tillegg til Ikenobo School, to andre kjente skoler er Sogetsu School og Ohara School. Disse to skolene er mer moderne, hvert å være rundt for omtrent et århundre. Den Sogetsu Skole og Ohara skole ble grunnlagt av ikebana mestere som ønsket å innlemme mer populære vestlige elementer.

5. Hvis du delta på et Ikebana ordning klasse, noen av klassene du trenger å ta bruker saks til å klippe forskjellige planter riktig, bøyer grenene slik at de ikke bryter eller se unaturlig, velge blomster for å symbolisere tradisjonelle elementer, som identifiserer passende vase eller skål for ditt arrangement og lære å holde naturlige elementer som fersk som mulig.

6. Det er ikebana arrangement viser hvor du kan se eksperter vise frem sine ferdigheter og teknikker. Mange av disse utstillingene er om 'vennskap gjennom blomster' i stedet for konkurranse og er kjent i Japan, så vel som andre land. Det er også en årlig arrangere konkurranser i Japan hvor mestere konkurrere. I disse konkurransene, mestere har samme utstyr, blomster og planter, men bør bruke sin personlige smak og erfaring i å lage ulike ordninger.

7. Ikebana er tilgjengelig for studenter gjennom etter skoleklasser og klubber for de som ønsker å lære. Ikebana er også jevnlig vist gjennom 'hvordan - til' videoer og på japansk TV-show. En slik utstilling er Seikei Bijin eller kunstig Beauty, et drama TV-serie som har en Ikebana mester som en mannlig karakter og kjærlighet interesse.

8. Selv om ikke Ikebana er et beslektet kulturell aktivitet fra Japan kalt Kodo. Dette er den tradisjonelle kunsten duft og bruke røkelse. Denne praksisen er vanligvis lært om en japansk kvinne ønsker å bli vurdert til å være raffinert, sammen Ikebana og tradisjonell teseremoni. Dette har en annen tilknytning til ikebana som noen av blomstene som brukes i ordningene er også populære røkelse dufter.

9. En annen japansk kulturell aktivitet som har bånd til blomster er bonsai voksende. Dette er kunsten vokser små trær i bestemte former for å vise frem sin skjønnhet og naturlige ynde. Mange estetikk funnet i ikebana blomsterdekorasjoner er også viktig i bonsai voksende.

En god online ressurs hvis du ønsker å fortsette på egen hånd Ikebana reisen er funnet på https://www.ftd.com/blog/design/ikebana. Denne nettsiden har en trinnvis veiledning for å hjelpe til med de ferdigheter og teknikker du trenger for å lage din egen blomsteroppsats. Fordi det er også ikebana lærere rundt om i verden, kan du finne en kvalifisert instruktør i nærheten av deg hvis du søker på nettet. Begynn med å se på http://www.ikebanahq.org/index.php. Endelig er det mange YouTube-videoer og nettsider som kan hjelpe deg hvis du ønsker å praktisere denne kunsten hjemme.

Ikebana

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.