Definition:
Origami är kanske den mest kända av alla Japans kulturella aktiviteter. Detta praktiseras som en konst där papper viks för att skapa en avstånds former, inklusive djur, blommor eller människor.

Historia:
Under det sjätte århundradet, papper infördes till Japan från Korea och Kina av buddhistiska munkar. Det var mycket dyrt och gjordes först med växtfibrer. Endast speciella helgdagar eller ceremonier hade origami dekorationer. Tidiga traditioner med origami inkludera göra fjärilar för traditionella japanska bröllop och speciella origami former som följde dyra presenter för lycka. Snart blev detta ett nationellt senaste tiden och nu praktiseras över hela världen.
origami

Origami Ordförråd:
Hanshi: Handgjort papper

Origami som du kan göra hemma:
1. Samla dina origami papper (och en linjal om du är ny). Vanligt papper är bra, men du måste se till att det är i form av en kvadrat. Ju större torg, desto lättare vikningen vara. Här hittar du origami papper i de flesta båtar butiker och du kommer den är tunnare och mer flexibel. Alternativt kan du ofta hitta mer traditionellt inredda papper på nätet.

2. Ha instruktionerna redo för origami design som du vill lägga sig. Jag skulle kolla på nätet exempel som http://www.origami-instructions.com/. Dessa steg kommer att beskriva hur man viker en origami fan.

3. Börja med den vita sidan av papperet vikning uppåt. (Om du inte har ett färgat papper, kan du rita din design först och sedan fortsätta med instruktionerna.) Vik längs botten en centimeter i bredd. Om du har en linjal, kan du trycka hårdare genom att köra linjalen längs pressade kanter.

4. Vänd på papperet så den färgade sidan visas nu. Inte veckla nya flik.

5. Vik längs botten en centimeter i bredd igen. Det kommer att bli lättare eftersom din tidigare veck kommer att skapa en guide för dig att följa. Om du har en linjal, kan du trycka på kanterna igen.

6. Vänd på papperet igen så den vita sidan visas. Återigen vika en annan linje.

7. Vänd över tills den dekorerade skylten visas. Vika en annan linje. Fortsätta att upprepa dessa steg tills alla hela sidan är vikt till en remsa.

8. Runt en centimeter märket från sidan, gör en ny vikning. Kom ihåg att använda linjalen om du vill. Om du gör detta med ett barn, de gillar det närmaste slut på pilen häftas.

9. Öppna upp varje sida så att din fan skapas!
Origami

Roliga fakta om Origami:
1. Origami stilar och tekniker fortsätter att expandera. Fler stilar med hårdare metoder som har blivit populära inkluderar nyligen komplexa origami, matematisk origami, modulär origami, våt fällbara origami och origami tessellations.

2. Dagens ansikte origami är Yoshizawa Akira. Han är erkänd mästare origami och fadern av modern kreativ origami. Han är känd för att smälta geometri och konst tillsammans. Yoshizawa var självlärd och blev intresserad av origami när en flicka gav honom ett papper båt när han var barn.

3. Samurais i Japan skulle gav varandra origami gåvor kallas noshi. Dessa tog form av fisk från papperslappar vikas många gånger, och ansågs en lycka token.

4. Det finns en japansk fruar berättelse som om du viks tusen papperstranor, kan du beviljas en önskan. Det finns en vacker berättelse om en flicka som heter Sadako som försökte göra det efter att hon blev sjuk. Om du vill läsa Sadako berättelse är Sadako och de tusen papperstranorna en bok av Elenor Coerr.

5. Den största origami kran hade en vingbredd på nästan 82 meter eller 268 fot och 10 inches. Massor av små origami sidor limmades ihop för att göra en enda pappersark som mätte 100 meter med 100 meter. Detta rekord innehas av freds Piece Project vid Hiroshima Shudo University i Hiroshima, Japan.

6. Från det största till det minsta! Den minsta origami kran var gjord av papper som hade dimensionerna 1 mm med en millimeter. Assistant Professor Watanabe behövs för att använda ett mikroskop och synål för att göra kranen! Han avslutade denna post vid Nigata University, Japan.

7. Den längsta krans gjord av origami åtgärder på 7000 meter! Det är 4,3 miles! Den skapades av Hiroshima särskilda stöd School i Japan.

8. Även om inte exakt origami, en annan kulturell papper hantverk från Japan kallas kirigami. Medan origami gör sina former genom endast falsning, innebär kirigami skär också. Mer komplexa former och konst med negativ utrymme kan skapas. Dessa konstverk är mer känsliga än origami och är definitivt värt en titt.

9. En modern spinn på origami konstform har framträtt med origami popup design. Detta skapades av Masahiro Chatani på 1980-talet, och han och Keiko Nakazawa har många böcker visa upp briljans och skönhet i denna nya konstform.

10. En bra online-resurs om du vill fortsätta på egen origami resan finns på http://www.origami-instructions.com/. Detta är en serie av online-tutorials och workshops för att hjälpa till med steg och tekniker som du behöver för att göra origami. Det finns också tusentals YouTube-videor för att hjälpa dig också.
Origami

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.