Definition:
Furoshiki är handlingen att linda viktiga punkter i japanska trasa. Detta ses som en kulturell aktivitet och är konstnärlig i sin design. Kläder, mat, gåvor och andra objekt är förpackade i dessa dekorerade dukar. Tyget som används för inslagning kallas Furoshiki.

Historia:
Denna kulturella aktivitet har band till Sento eller japanska badhus så långt tillbaka som det åttonde århundradet. Män och kvinnor som besökte badet skulle svepa sina kläder i separata buntar. Dessa dekorativa omslag börjat dyka upp på marknader som varorna inslagna använda liknande dekorerade dukar och knyta tekniker. Dessa dukar var gjorda av bomull och linne. Detta utvecklades till olika tyger och mönster, samt mer komplexa knyta tekniker. I modern tid, kan Furoshiki dukar också hittas gjord av silke, nylon och andra material. Dessa dukar kommer i olika storlekar för att linda specifika objekt.
Furoshiki//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Furoshiki Ordförråd:
Otsukai Tsutsumi: Basic redovisade wrap i Furoshiki stil.
Shibori: traditionell stil färgning på siden eller hampa tyg för att göra Furoshiki dukar.

Furoshiki Wrapping som du kan göra hemma:
1. Samla tyget du vill använda. En bomulls näsduk eller scarf är bra om du inte har en japansk Furoshiki duk, men du måste se till att det är i form av en kvadrat eller rektangel. Ju större torg, desto lättare vikningen vara. Här hittar du Dekorerad Furoshiki trasa i asiatiska livsmedelsbutiker. Alternativt kan du ofta traditionella Furoshiki dukar och mönster på nätet som shibori färgade dukar.

2. Samla rutan du vill täcka. Det bör vara rektangulär form och storlek bör vara ungefär en fjärdedel av tyget som du vill använda.

3. Ha instruktionerna redo för Furoshiki omslag design som du vill lägga sig. Jag skulle kolla på nätet exempel som http://furoshiki.com/technique_basic_wrap. Dessa steg kommer att beskriva hur man viker en grundläggande Furoshiki wrap, även känd som otsukai Tsutsumi.

4. Börja med undersidan av tyget uppåt. Placera lådan i mitten. Observera att det finns två horisontella hörn och två vertikala hörn.

5. Grab en av de vertikala hörnen och linda den under lådan.

6. Linda den sista vertikala hörn på toppen och vira den runt lådan. Om det finns någon överflödigt tyg, vik den över som nedan.

7. Använd de horisontella hörnen som en slips. Din Furoshiki omslag är nu klar!
Furoshiki//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Roliga fakta om Furoshiki:
1. Det finns många Furoshiki omslags stilar för olika objekt. Vissa stilar med hårdare metoder inkluderar en påse bärande stil, flaska figursättning, blommor omslag stil och olika stilar för olika storlekar av kartonger.

2. Moderna användningsområden för Furoshiki har inkluderat omslag gåvor, väskor för att bära shopping eller som tillbehör till kläder som scarfs, bälten eller snusnäsdukar. Många har använt Furoshiki som en del av deras miljövänliga och minimalistisk livsstil. Orsaker till detta är att spara mängden omslagspapper, samt att begränsa antalet artiklar som köps i en shoppingtur.

3. popularitet Furoshiki har nyligen ökat som människor använder personlig tyg som åter bära väskor i Furoshiki stil. Den japanska miljöminister, fru Koike godkände användningen av Furoshiki dukar att minimalise användningen av plastkassar i butikerna under 2006.

4. Mrs Koike godkände också en ny typ av tyg för Furoshiki ändamål under sin tid som miljöminister. Detta tyg var gjord av återvunna plastflaskor och utformas i stil med traditionella japanska målningar. Denna duk, som heter mottainai Furoshiki, översätts till ‘avfall duk skamligt’ som det är tänkt att visa hur papperskorgen kan återvinnas och göras till något vackert.

5. popularitet Furoshiki har idealise i modern japansk kultur som ett sätt att täcka och bära matlådor. Många japanska luncher görs i Bento lådor, och mat i dessa behållare är kända för sin intrikata och noggrann presentation. Täck ses som den sista personlig touch när de förbereder en bento lunch. Den Furoshiki trasa som sveper matlåda är tänkt att matcha färgen och stilen på lunch.

6. En annan japansk anpassad hjälp Furoshiki inkluderar givandet av gåvor. En Furoshiki duk bör linda en noga utvald gåva. Gåva att ge har en lång tradition i Japan, vilket ses som ett socialt tillfälle och skyldighet. Affärs arrangemang i synnerhet bör inte ske utan utbyte av gåvor. Present presentationen är ännu viktigare än gåvan själv, därav vikten av Furoshiki omslag inblandade.

7. shibori eller traditionell stil av färgning Furoshiki duk (som nämns ovan) går tillbaka till det åttonde århundradet. Kejsaren Shomu gav tyg färgade i shibori tekniken som ett offer till Todai-ji-templet i Nara ungefär samtidigt. Tekniken för att göra shibori duk liknar tie-dye, eftersom duken är tvinnad i ett sätt att göra vissa mönster. Den traditionella färgen på färgen som används är lila.

8. Även om inte exakt Furoshiki, en annan kulturell fällbara hantverk från Japan kallas origami. Liknande fällbara tekniker används för att vika papper i en rad former. Vissa origami mönster inkluderar djur, blommor eller människor.

9. Japanska omslags tekniker har använts för att göra en ny typ av sko som kallas ‘Furoshiki’ av Vibram tillverkare. Skon sveper runt foten och hålls samman med kardborrband. Deras Furoshiki skor sägs vara mer flexibla än andra skor. Det finns utomhus stilar, samt vinter och start design.

10. En bra online-resurs om du vill fortsätta på egen hand Furoshiki resan finns på http://furoshiki.com/techniques/. Detta är en serie av online-instruktioner för att hjälpa till med de tekniker och stilar som du behöver för att linda dukar i Furoshiki stil. Det finns också några YouTube-videor för att hjälpa dig också.
more bandana furoshiki//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.