Definisjon:
Wagashi er tradisjonelle japanske søtsaker som ofte serveres med grønn te. De er vanligvis laget med bønnepasta og frukt. Wagashi søtsaker kommer i en rekke farger, former, teksturer og ingredienser, og noen er bare tilgjengelig i visse årstider eller regioner i Japan. Hver søt har en annen fremstillingsmetode og konsistens.

Dango

dango

 

 

Daifuku

Sweet Bean Paste in Race Cake

 

Dorayaki

とらや工房

 

Manju

練り切り Nerikiri & 饅頭 Manju (Japanese Sweets)

 

Monaka

DSCN2412

 

Namagashi

*

Taiyaki

たい焼き

 

Yokan

20170701_8681_maru

 

Nerikiri

Kyoto, Wagashi journey

Ohagi

DSC_0925

Sakura-mochi

SAKURA MOCHI

Chimaki

Gion Matsuri Sweets: Hoko Chimaki  ~ Azuki bean in kudzu mochi and wrapped by bamboo grass! Yummy #mizumushikun #kyoto #gionmatsuri #matsuri #sweets #japanesesweets #wagashi #yummy #yum #azuki #azukibean #cool #kudzu #bamboo #grass

Kashiwa-mochi

かしわ餅 kashiwa mochi

Rakugan

Rakugan

Sembei

Sakura sembei

Okoshi

Публикация от @huffnpuffhawaii

Kusa-mochi

akebono daifuku

Kasutera (Castella)

福砂屋 五三カステラ

Kompeito

konpeitou on pink cloth

Ama-natto

Black Soybean -Amanatto & Bannoo Charcoal coating-

Karinto

karinto / かりんとう

Daigaku-imo

September 2010

Historie:
Wagashi har vært en viktig del av japansk kultur i hundrevis av år. Tilbake i gamle Japan, ble frukt og nøtter regnes som en konfekt i seg selv. Under Nara periode (710-784 e.Kr.), så innflytelsen fra Kina behandlingen av korn til søte godbiter. Mochi (myke ris kake) og dango (ris dumplings) begge stammer fra denne tiden og ble i hovedsak brukt til religiøse seremonier. Japansk konfekt forandret for alltid når sukker ble en stift import til Japan rundt 1350 AD. Sugar kom fra portugisiske handelsmenn, som selv delte noen av sine søtet mat. Portugisisk søtsaker ble endret til det som var kjent som nanbangshi. På grunn av den høye bekostning av sukker og sesongens frukt, konfekt ble reservert for adel og aristokrati. Dette var da prosessen med raffinering rå sukker til en fin wasambonto sukker ble utformet. Som sukker ble billigere og populariteten av edle opplevelser som teseremoni ble mer tilgjengelig for lavere klasser, kan flere mennesker har råd til å spise disse delikatessene. Dette skapte et marked for å lage konfekt med delikat og tiltalende design, spesielt i Kyoto. Når flere europeiske handelsmenn kom under Meiji perioden ble vestlige kaker og lollies innført. Det var under denne tiden at japanske søtsaker ble offisielt kjent som wagashi. Praksisen med å lage wagashi har fortsatt å i dag med en blanding av tradisjonelle råvarer og tilberedningsmetoder og moderne teknikker og stilarter.

Typer Wagashi:
Wagashi kommer i et bredt spekter, men de mest anerkjente typer er:
•Daifuku: Fuktige søtsaker som er i en liten ball form. De er laget av myk ris kake eller mokka. De har en fylling som vanligvis er søt bønnepasta. De er dekket med et lett dusting av potetstivelse for å forhindre at de kleber sammen. Populære Daifuku varianter inkluderer jordbær, søte bønner og iskrem. Daifuku bør spises samme dag som innkjøp som de blir tøft hvis venstre.
Strawberry daifuku

•Dango: Dette kan være Japans mest elskede og berømte wagashi. De er små dumplings laget av ris mel som er dampet. De er vanligvis serveres spiddet tre eller fire til en pinne og toppet med en søt saus eller bønnepasta. Dango kommer i mange smaksvarianter avhengig av hva deigen er belagt med. Disse dumplings er noen ganger lagt til andre desserter. I tillegg til dette, kan også salt dango som er tynt belagt med soyasaus før koking.
Dango

•Dorayaki: Konfekt laget av en søt bønnepasta fylling presset mellom to pannekake – som karbonader. Moderne varianter kan inneholde andre fyllinger som pisket krem, vaniljesaus krem og grønn te smaksatt krem.
Dorayaki 铜锣烧

•Higashi: En tørr søt som er støpt inn i en liten form, tradisjonelt en firkant. Den er laget med ris mel, stivelse og wasambonto sukker. Denne søte nytes som den oppløses når putter i munnen. Mange produsenter av denne søte vil gjøre fem ulike typer av denne søte som kan vanligvis kjøpes eske. Hver annen Higashi ville ha en annen smak, farge og form å velge mellom å symbolisere den heldige nummer fem.
Higashi

•Manju: En liten bolle som er fylt med en bønnepasta eller annen søt fylling. Disse er vanligvis tilberedes ved å bli dampet eller bakt. De er først formet i en sirkel med en glatt ytre laget, men bakt versjoner i ulike former har blitt mer populært. Det mest kjente manju formen er som en fisk.
Manju

•Monaka: Konfekt laget av adzuki bønne fylling presses mellom to skiver. Disse er laget av klebrig ris og skape en sandwich med bønne fylling inne opptrer som en jam. Monaka er vanligvis støpt inn figurer av blomster som blomstrer, krysantemum og plomme blomstrer. Det er mange svært kjente monaka spesialitet butikker i Japan som disse er vanligvis spist på feiringer.
Monaka

•Namagashi: Disse søtsaker er den dyreste og fargerik som de er de typiske søte spist på den berømte japanske te-seremonien. De er laget i en rekke former, inkludert blomster, blader, frukt og spiraler. Mens de deler de typiske ingrediensene i mel, egg, bønner og sukker, er de mer myke og formbare enn andre Wagashi søtsaker. Dette er fordi de anses som en ‘våt søt’ som de ikke er bakt. De har fruktgele eller søtet bønnepasta inni dem. De er designet for å uttrykke eleganse og Overflod severdighetene i de fire årstidene. Varianter av namagashi endrer ganske regelmessig og bør spises så snart de er kjøpt.
kiku (chrysanthemum) namagashi

•Oshiruko: En søt suppe laget av ulmende Adzuki bønner med wasambonto sukker som kan nytes enten oppvarmet eller avkjølt. Suppen har en silkemyk konsistens og myk smak. Det er vanligvis servert med dango på toppen av væsken. Disse er søte rismel dumplings.
Oshiruko

•Taiyaki er fiskeformet snacks laget av batter ligner pannekakerøre og har tradisjonelt vært fylt med søt bønnepasta. Selv om nyere fyllinger inkluderer vaniljesaus krem, sjokolade eller ost. Taiyaki er best spist varme fra grillen når røren er fortsatt sprø.
TAIYAKI

•Yokan: Den eldste typen wagashi søt. Det er en bar av gelatinert søt bønnepasta laget av Adzuki bønner, som gir den en mørk farge. I tillegg til Adzuki beens, er yoken typisk fremstilt ut fra sukker og agar-agar (japansk gelé). Ekstra ingredienser kan inkluderes med bestemte sesonger eller opplevelser i tankene, for eksempel grønn te, blomst ekstrakt, hakkede nøtter, frukt, fiken og søtpotet. Noen Yokan barer er ikke laget med Adzuki bønner og har en lysere farge. Denne søte anses nyttig for aktive mennesker som lite fett og høyt sukkerinnhold gjør den perfekt som en energi bar.
Mizu-yokan.

•Zengetsu: Zengetsu betyr avtagende måne. Det er et foldet pannekake laget av mel og egg med en adzuki bønne og sirup pastafyllings. Sirup på toppen er ment å symbol skyene at zengetsu månen titte ut fra. Noen produsenter inkluderer ingefær for å legge til smaken av det søte.
Geppei

Tasting Wagashi:
Første gang du smaker wagashi, kan du finne det uvanlig som det er i motsetning til vestlige søtsaker som legger vekt på en sukkerholdig smak. Wagashi vanligvis har flere smaker og teksturer. Her er noen tips når spise wagashi som senter på de fem sansene.
1.Først prøve å engasjere din følelse av lyd. Prøv å finne ut navnet på den søte du spiser. Mange har poetiske navn som Miyo ingen haru (varig fred), Kogane giku (solfylte krysantemum) eller Goshiki Ito (tråder i fem farger).

2.Deretter er følelsen av syne. Legg merke til form, farge og design på og innenfor wagashi. Vanligvis disse betegne japanske naturen eller inneværende sesong på noen måte. Historisk disse ble skrevet om i japansk litteratur, malerier og tekstiler. Disse historiske tradisjoner nå påvirke Wagashi design, men noen innlemme andre moderne matlaging teknikker og trender.

3.fuktighet eller skarphet man føler når du tar en bit av wagashi er plukket opp av følelse av kontakt. Mange produsenter prøver å skape en sensasjon med hånden og munnen. Noen wagashi er ganske myk og tøyelig som er svært forskjellig fra vestlig konfekt. De ulike teksturer skulle tilsi at det er friskt og laget med ingredienser av høy kvalitet.

4.Mange japanske søtsaker har en delikat duft. De naturlige ingrediensene i wagashi skape subtile aromaer og bør forbedre din gane uten å være overveldende. Dette er fordi de fleste wagashi serveres med te og er ment å utfylle denne opplevelsen. Noen Wagashi dufter er sterkere når du har tatt en liten bit.

5.Til slutt det viktigste er smakssansen. Vær forberedt på at noen wagashi er mer salt, syrlig eller bitter i smaken enn sukkersøte. Mens den generelle smaken er ikke vanlig, er smaken ikke ment å bli for overveldende, men subtil. Husk at dette er for å bli tatt med japansk te, og etter et par slurker, kan du merke at den ettersmak av Wagashi endringer. Prøv å spise søtt i små biter for å nyte smaken.

6.Du kan ikke finne en favoritt søt første gang rundt. Det fine med wagashi er at det er så mange typer, smaker og design å velge mellom – og noen endring på grunn av hvilken tid på året det er! Fortsette å søke til du finner en som passer deg og din te beste.

Morsomme fakta om Wagashi:
1.Hvis du ikke bor i Japan, mange asiatiske mat ganger eller mat butikker bære Wagashi søtsaker. Hvis du får sjansen til å besøke Japan, vil du finne wagashi i nesten alle mat. Valgt kafeer, butikker, templer og mat står også selge spesialiserte søtsaker som er godt kjent. Dette er fordi deres wagashi ble gjort i en bestemt region historisk, på grunn av en spesiell sesong eller feiring eller av ingrediensene de bruker. Du må gjøre noen reiser hvis du ønsket å smake på noen unike delikatesser wagashi i mange regioner i Japan.

2.Det mest kjente stedet for et stort spekter av Wagashi søtsaker er Nakamise shoppinggaten i Asakusa, Tokyo. Denne 250 meter handlegaten utenfor Sensoji Temple har eksistert siden 17-tallet.

3.En av de dyreste merkene av wagashi er Toraya. Du finner disse søte butikker i Tokyo og Kyoto. Dette merket har en lang historie som grunnleggeren, Enchu Kurokawa, servert Wagashi søtsaker til adelen, inkludert Empress Meisho. Poster datert så langt tilbake som 1635 AD viser Enchu hadde tjue typer godterier at han ville selge til aristokratene i Kyoto.

4.For å bli betraktet som en profesjonell kokk i wagashi, må du studere i over tolv år. Det er Wagashi skoler som vil lære deg om de ulike ingredienser og teknikker for å lage disse søtsaker.

5.Toraya Gallery i Kyoto er et museum på historien til wagashi. Ikke bare er det malerier og poster som dokumenterer ulike søtsaker, men også bestikk og emballasje gjennom Japans historie og ulike regioner. De mest spennende utstillingene er de som viser endringene i wagashi design og ingredienser gjennom tidene. Hva er så spennende er at søtsaker på skjermen er ikke modeller, men virkelige søtsaker. Kurator for museet sjekker dem hver dag og bestillinger flere når søtsaker kan ikke lenger være på skjermen.

6.Wagashi kunne ha vært svært annerledes hvis det ikke var for de japanske buddhistmunker som var de første kokkene i denne søte. Munkene som reiste til Kina ble forbudt å spise kjøtt og kinesiske varianter av tidlige søtsaker inkludert lever av fisk og andre dyr. De endret oppskriften til Adzuki bønnepasta, som er inkludert i de fleste Wagashi søtsaker i dag.

7.I Japan er å spise wagashi antas å ha helsemessige fordeler. Som det har færre behandlet ingredienser, disse søtsaker har lavere kalorier og lite sukker. Mange har heller ikke noe fett og er fulle av protein. Hvis du spiser en wagashi laget med Adzuki bønnepasta, blir bønnene sies å bidra til å senke blodtrykket, fremme fordøyelsen og hjelpe utvinning fra tretthet.

8.Du bør vurdere te du drikker når du planlegger å spise din Wagashi søtsaker. Thin te eller usucha bør drikkes med tørre søtsaker som Higashi. Tykkere te eller omogashi bør drikkes med fuktig wagashi. Dette er for å sikre at te og confectioneries utfyller hverandre.

9.Wasambonto sukker er et høykvalitets ingrediens, skjønt den mest kostbare sukker kalles Suiko wasambonto sukker. Dette sukkeret har bånd til kongelige som Empress Suiko ga henne navn til dette sukkeret. Hun regjerte under det 7. århundre som en keiserinne regent.

10.Mange typer wagashi har blitt populært i Japan og i utlandet fordi de har blitt spist på japanske TV-show. Dorayaki er favoritt snack av Doraemon, en populær anime karakter som er en robot hund. Ando Natsu er en dramaserie der en fransk kokk blir en wagashi lærling. Nagisa er en anime karakter som elsker DANGO i Clannad. Den har en veldig søt sang under rulleteksten alt om dango søt. Ikke se på noen av disse viser med en tom mage!

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.