Kimono și Kimono Yukata sunt o îmbrăcăminte tradițională japoneză. Yukata este un tip de kimono. Kimono este purtat în timpul iernii. Yukata este purtat vara.

Diferența dintre kimono și yukata este a) anotimpuri (kimono: iarnă, yukata: vară), b) mâneci (kimono = mâneci lungi, yukata: mâneci scurte), c) grosimea țesăturii țesătură). Există multe alte diferențe între kimono și yukata. Citiți cu atenție tabelul de mai jos.

Diferențe între kimono și yukata Chimono yukata
Cum este țesătura ? gros subţire
Când o poartă oamenii? toamna iarna
sezonul de primăvară și vara
Cu ce ocazie? ceremonia de nuntă, ceremonia ceaiului, ceremonia de venire
festival de focuri de artificii, festival de vară
Cum este motivul ? Design simplu, culori pastelate, design foarte mic deasupra cercevelei
Foarte colorat, multe culori
Cât durează să-l poarte? Până la 20 de minute 2-3 minute
Din ce se compune ? Mătase Bumbac
Cât costă? 500 $ sau mai mult 50 $ sau mai mult
Care este lungimea maneca ? Lung Mic de statura
Care sunt diferitele tipuri ? Uchikake, furisode, hakama, homongi, tomesode, hiromuku
Poate toată lumea să o poarte? Numai femeile singure pot purta furisode
Există straturi interioare ? Da (nagajuban) Nu
Cum sunt sandalele și accesoriile? Elegant (zori) Casual (geta)

Aflați mai multe despre experiența kimono și yukata la Maikoya Definiția Kimono:
Kimonofostdată cuvântul japonez pentru îmbrăcămintedarzilele noastre se referă la îmbrăcămintea tradițională din Japonia antică. Hainele lungi care poartă femeile sunt cele mai recunoscute de îmbrăcăminte japoneză, dar chimonoul cuvânt esteasemeneafolosit pentrureferi la hainele elegante și pantaloni purtate de bărbați.

着物人像

Istoric:
Kimonos au fost stabilitetimpul perioadei Heian a istoriei japoneze (794-1192 d.Hr.). Hainele au devenitcece complicate așa cum au fost folosite mai multe straturi. Multe modele chimonouri au fostasemenea dezvoltate pentru a reprezenta diferite anotimpuri, vacanțe sau clasa societății peaparținut.timp ce kimonourimătase purtate de femei sunt mairecunoscut, ele pot fiasemenearealizate din alte materialecum ar fi bumbac, in sau satin.timpul secolului al XIXlea, guvernul japonezîncurajat oamenii să adopte haine mai occidentală și obiceiurile. Ca urmare, kimonouri sunt acumgeneralpăstrate ca îmbrăcăminteceremonie și mai sunt purtate cel mai adesea la ocazii speciale.

Kimono Vocabular:
Datejime: Centură careaflă sub centura Obi și asigură un kimono siluetă perfectă
Geta: pantofi tradiționale japoneze fără untoc:
Hanhaba cercevea Obicare se potrivește cu chimonourizizi
Juban: alunecare bumbac albcare se potrivește subchimono:
himo Koshi Bumbac centura care deține kimonoîn locul
lui Obi: mătase decorative cercevelei
Zori: pantofi traditionale japonezecare au un toc

procesul de punere pe Kimonounei doamne:
Amintițivă că cele mai multe kimonouri nevoieun alt ajutor pentru a pune pemod corespunzător.
1. Pune pe o alunecare numit juban. Se potrivește ca un halatbaie și ar trebui să fie legat perfectla marginea.

2. Puneți brațele prin mătase exterioară haina kimono. Asigurațivă că panoulspate al robei este centrat.

3. Înfășurați partea dreaptă a robei primajurul corpului tau spre stânga. Dacă există excesmaterial, este bine ca roba ajungejurul valoriila spate. Înfășurați partea stânga astfel încât săsuprapune. Ajustați biletul Jubancazularată.

4. Pentru a păstra kimono în loc, prima centura este legat. Aceasta se numește himo Koshi. Țineți centuraspatele tăuîntâi și cravatăl pe fata ta. Roba chimono ar trebui să fie acum ajustate astfel încât centura himo Koshi este ascuns sub materialulexces în partea din față.

5. Acum centura a doua este legat. Aceasta se numește datejime. Tie această centură ca himo Koshi, dar această centurăaflă pe parteasus a kimono și este vizibil.

6. Ar trebui acum legat OBI decorativă finală sau cercevea. O cercevea obisimplu este hanhaba. Pentru a lega această cercevea, prima măsură canatul la un capătastfel încât să puteți lega un nod cu material suficient. Lăsați acest material afânat pentru vânzarea legată obi. Țineți restul centurii la spate și înfășurațiljurul valoriipânădouă capete sunt acum în centrul de spate.

7. Tie cele două hanhaba împreună și se termină obi strângeți canatul. Va trebui să fie destulstrâns pentru pasul următor. Capetele OBI ar trebui să fie acum ascunse în OBI sau datejime.cazul înOBI este suficientstrâns, canatul nu va cadea. Efectuați ajustări finale roba kimono astfel încât toate panourile sunt nivel și centrate.

8. Acum este timpul să accessorise! Un kimono ar trebui să fie purtat cu o pereche de sandale, fie getul sau stilulzori. Multe femei japoneze poartă părul întrun coc cu accesoriipărflori. Amintițivă puteți cumpăraasemeneaun ventilator frumos sau geantămână carepotriveștekimonoulmătase!

Yukata

Definiție:
Similar cu kimono, yukata este un stil mai informal de îmbrăcăminte japoneză și esteobiceirealizate din bumbac. Aceasta provine cu popularitatea pe bathhouses sociale. Alb și indigo yukatasdevenit comună ca bumbacul alb ținuteoamenirăcească în timpul verii,timp ce vopseaua în materialul textil indigoacționat ca un agent respingătorinsecte. Oamenii din Japonia purtaobiceiun yukatatimpul verii la artificii festivaluri și alte evenimenteaer liber. Ele sunt foarte populare cu femei și copiideoarece acestea sunt ușor de purtat.

浴衣

Procesul de a pune pe un Yukata:
1. Puneți brațele prin haina yukata. Asigurațivă că panoulspate al robei este centrat.

2. Înfășurați partea dreaptă a robei primajurul corpului tau spre stânga. Dacă există excesmaterial, este bine ca roba ajungejurul valoriila spate. Înfășurați partea stânga astfel încât săsuprapune.

3. Pentru a păstra yukata în loc, o centură himo Koshi este legat. Țineți centuraspatele tăuîntâi și cravatăl pe fata ta. Roba chimono ar trebui să fie acum ajustate astfel încât centura himo Koshi este ascuns sub materialulexces în partea din față.

Lucruri interesante despre Îmbrăcăminte tradițională japoneză:

Sawara Summern Festival 2017

1. Datorită printuri woodblock japoneze, kimonoa devenit legat cu frumusețea și splendoarea gheiselor. Ca cele mai multe femei nu poartă kimonouri în viațazizi, gheișe moderne și persoaneleparticipă poarte articoleîmbrăcăminte tradiționale mai des, pentru a promova talentele lor individuale.timpul primăverii, puteți vedea gheișe sau stagiarimersjosjurul valoriidestinații turisticecum ar fiKyotoîn hainele lor frumoase.

2. Un bărbat saufemeie japonez ar putea avea nevoie să poarte un kimono pentru ocazii foarte speciale. Există chimonoserviciideoarece acestea pot purta doar un kimonodată saudouă ori în viața lorînchiriere. Unul dintre hainelespecialitate pentru o anumită ocazie este kimono nunta miresei. Exterior robămătase Doamna estemod tradiționalfie alb, negru sau rosu si are modele complicate. Miresele ar putea purtaasemeneao hotăpotrivire numit wataboshi, care este considerat versiunea japoneză a unui voalmireasa. Halatmătase mirelui ar fi negrucu o eșarfă albă.altă ceremonie este o înmormântare erau bărbați și femei poartă robechimonouri negre cu cravate negre. Anul Nou este o sărbătoare populară pentru oameni să poarte robe anualcazulcare sunt suficientnorocos pentru a avea unul.

3. În luna ianuariefiecărui an, adulți sărbătoresc venirea lor de vârstă după ce au ajunsvârstadouăzeciani. Cele mai multe femei poarte cel mai bine chimono lor,multe ori cu un boablană. Adulții participao ceremonie în orașul lorcare lear anunta ca un adult oficial. Apoi, toată lumea sărbătorește împreună cu familiile lor, precum și prieteni vechila școala primară.

4. Un eveniment importantcare copiii poartă kimonouri este de Shichi-Go-San sărbători,asemeneacunoscut sub numeleSeven – Cinci – Trei sărbători. Acest lucru este atunci când băieții și fetele japoneze sărbători fiindvârstășapte, cinci sau trei aniîn ziua festivalului din 15 noiembrie. Această zi este specialădeoarece permite prietenilor și familiei copiilora împărtăși creșterea lor și bunăstarea.

5. Existăasemeneaun alt tip de robă tradițională japoneză. Acestea sunt haine scurtenumite straturi Happi. Ei au afișatobiceio creastafamilie sausimbolvacanță. În Japonia antica, au fost purtate la festivaluridar recent restaurante japoneze leau ca uniformele angajaților cu logoulafaceri afișată pe parteaspate.

6. Motivulun kimono ceremonial este atâtspecial se datorează materialului. Multe dintre aceste straturi chimonouri sunt realizate din matase de înaltă calitate – care costa aproape un milionyeni sau aproape de $ 9000dolari SUA.asemeneaeste foarte dificila pune pe o femeie ca ar lupta pentru a pune pe o haină kimono scumpăcătre ea însăși. Acest lucru se datoreazămulte straturidedesubt precum și OBI complicat cravată. Femeile auobicei pentru a cere mamele lor pentru a ajuta, precum și să ia un curs la o școală kimono.

7. Cea mai mare colecție de chimonouri și accesoriifost colectate de Fukiko Higuchi. Eaavut peste 3040piese care au peste treisprezece ani pentru a colecta. Eatrebuit săi țină în lăzi speciale și rafturi pentru a asigura tesatura, broderie si detalii nu ar fi deteriorat. După Fukiko avansat 67, eadat permisiunea pentru chimonouri ei să fie afișate întro serie de locurijurul valoriiJaponia.

8. Cel mai mare chimonoul estepeste 18metri latime (60,24 picioare) și peste 16metri (53,64 picioare). Acest costumfost proiectat de Eiko Kobayashi pentru un robot numit „Gundam“. Chimonoulfost atâtmare încâtnecesar un laser pentru a măsura odată ce o macara a ridicatîn aer. A fost nevoie15 muncitori un an pentrutermina acest costum.

9. În perioada Heian (794- 1192 AD), a fost tipic pentru femei nobile în curtea imperială japonezăa purta 20 la 25straturi de chimonouri la un moment dat. Acest lucru limitează mișcarea lor atâtmult încât mersuljos era practic imposibil.

10. Guvernul japonez consideră că o mână de artiști chimonouri să fie comori naționale. Acești artiști păstra tehnici tradiționale pentruface și decorarea chimonouri. Hainele lor sunt făcute să fie-o de-un fel si sunt mai scumpe decât cele mai multe picturi. Unii au fost vândute de peste $100.000dolari.

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.