Kyoto har en så rik historia av skönhet och ritual, som det brukade vara huvudstad i Japan under ett och ett halvt år sedan. Detta är staden där geiko eller geisha yrke har sitt ursprung. I mitten av 17-talet utbildade eliten tehus unga kvinnor att tjäna en viss typ av te bara finns i denna region. Dessa kvinnor började snart underhålla gästerna med andra traditionella konsten såsom domstol danser eller spela traditionella instrument som shamisen.
Maiko//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Geiko damer kan fortfarande hittas i Kyoto idag. De fortsätter att ge samma högklassiga föreställningar till proffs som de gjort i hundratals år. I linje med historiska traditioner, dessa geikos bor och arbetar i stadens nöjesdistrikt. Det finns fortfarande många Geiko tehus som fortsätter den ursprungliga värd arbetsuppgifter som de geikos har blivit känd för.Geisha
//embedr.flickr.com/assets/client-code.js
Huvud geiko nöjesdistrikt i Kyoto kallas Gion. Det har delats upp i två grupper: Gion Kobu och Gion Higashi. Båda har förklarats ett område med naturhistoria bevarande. Detta innebär att arbetet har lagts i för att hålla hus och byggnader i området på samma sätt som de har varit när Kyoto var huvudstad i Edo perioden.


Det finns tre huvudsakliga attraktionerna i Gion som belyser närvaron av geikos som arbetar där. Den första är naturligtvis den tehus som blivit alltid kopplade till dessa dam underhållare. Många är mycket exklusiva, men besökare och turister kan ordna en reservation via concierge på deras hotell Kyoto. Om du kan ordna en vistelse på en traditionell Kyoto Inn hus som Hiiragiya eller Tawaraya, de har speciella paket där geikos kommer att hålla en måltid för dig och din familj eller vänner.
芸子//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

En annan plats är den traditionella teatrar i Gion distriktet. Även om vissa endast utföra på japanska, vissa har engelska broschyrer som beskriver de finare detaljerna inom området framgår av geikos och maikos. De mest populära för turister är Gion Corner. De geikos och maikos det kommer att visa en kulturell aktivitet som att spela ett traditionellt instrument, en pjäs eller ens en delikat blomsterarrangemang. Vid slutet av föreställningen kommer en grupp maiko utföra en hävdvunnen dans. Hörlurs guider finns så att du kan uppskatta dessa bitar helt.

Den sista inställningen i Kyoto, där du kan se de berömda geikos är under årliga festivaler. Geikos och maikos utföra traditionella danser under vissa festligheter på en uppsättning plats. Den största är Miyako Odori, som översätts till ‘Dansen den gamla huvudstaden’. Detta sker på Kaburenjo teatern och har utförts varje April för cherry blossom säsong sedan 1873. Detta är mycket populär så det är viktigt att snabbt boka platser om du vill delta. Det finns en mindre dans under november kallas Gion Odori. Detta firar löven byter till hösten, men det finns färre föreställningar på Kaburenjo teatern.

Tofuku-ji 15//embedr.flickr.com/assets/client-code.js
Nu har du all information om Kyoto Geiko District och deras bidrag till den japanska kulturen. Var noga med att kolla in Maikoya Center hemsida för mer information om hur du kan träffa en riktig geiko på nästa besök i Japan!

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.