Kyoto har en så rik historie av skjønnhet og ritual, som det pleide å være hovedstaden i Japan over en og en halv århundrer siden. Dette er byen hvor geiko eller geisha yrke oppsto. I midten av det 17. århundre, eliten tehus trent unge kvinner til å tjene en bestemt type te som bare finnes i denne regionen. Disse kvinnene begynte snart underholde gjestene med andre tradisjonelle kunst som domstol danser eller spiller tradisjonelle instrumenter som shamisen.
Maiko//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Geiko damer kan fortsatt bli funnet i Kyoto i dag. De fortsetter å gi samme høye klasse forestillinger til fagfolk som de har gjort i hundrevis av år. I tråd med historiske tradisjoner, disse geikos bor og arbeider i byens underholdningsområde. Det er fortsatt mange geiko tehus som fortsetter den opprinnelige hosting plikter som de geikos har blitt kjent for.Geisha
//embedr.flickr.com/assets/client-code.js
Hoved geiko underholdningsområdet i Kyoto er kjent som Gion. Det har blitt delt i to miljøer: Gion Kobu og Gion Higashi. Begge har blitt erklært et område med naturhistorie bevaring. Dette betyr at arbeidet har blitt satt i for å holde hus og bygninger i området det samme som de har vært når Kyoto var hovedstad i Edo periode.
芸子//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Det er tre hovedattraksjonene i Gion som fremhever tilstedeværelsen av geikos som jobber der. Den første er selvfølgelig de teahouses som har blitt for alltid knyttet til disse dame entertainers. Mange er svært eksklusiv, men besøkende og turister kan organisere en reservasjon gjennom conciergen på sitt Kyoto hotel. Hvis du kan ordne et opphold på en tradisjonell Kyoto inn hus som Hiiragiya eller Tawaraya, de har spesielle pakker hvor geikos vil være vert et måltid for deg og din familie eller venner.
Et annet sted er de tradisjonelle kinoer i Gion distriktet. Selv om noen bare utføre på japansk, noen har engelsk brosjyrer som beskriver de finere detaljer i teknikken demonstrert av geikos og maikos. Den mest populære for turister er Gion-hjørnet. De geikos og maikos vil det vise en kulturell aktivitet som å spille et tradisjonelt instrument, et spill eller en delikat blomst arrangement. På slutten av forestillingen, vil en gruppe av maiko utføre en hevdvunnen dans. Øretelefon guider er tilgjengelig slik at du kan sette pris på disse brikkene fullt.

Den endelige innstillingen i Kyoto, der du kan se den berømte geikos er under årlige festivaler. Geikos og maikos utføre tradisjonelle danser under visse feiringen på et angitt sted. Den største er Miyako Odori, som kan oversettes til ‘The Dance of the Old Capital’. Dette gjøres ved Kaburenjo teater, og har blitt utført hver April for Cherry Blossom sesongen siden 1873. Dette er ganske populære så det er viktig å bestille seter raskt hvis du ønsker å delta. Det er en mindre dans i løpet av november kalt Gion Odori. Dette feirer bladene endre til høsten, selv om det er færre forestillinger på Kaburenjo Theater.

Tofuku-ji 15//embedr.flickr.com/assets/client-code.js
Nå har du all informasjon om Kyoto Geiko District og deres bidrag til japansk kultur. Pass på å sjekke ut Maikoya Senter nettsiden for mer informasjon om hvordan du kan møte en ekte geiko på ditt neste besøk til Japan!

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.