Maikoya Osaka- Japans nyaste kulturaktivitetscentrum och det bästa man kan göra i Osaka

Maiko Osaka

Entrance of Maikoya Osaka

Välkommen till Maikoya Osaka. Värd för Japans första geisha café och en unik kulturell upplevelse mötesplats för resenärer och bofasta. Detta är en byggnad nära Shinsaibashi, i hjärtat av staden men långt från bullriga massorna. Det konstruerades på en fastighet där en verklig geisha hus stod fram till mitten av 1980-talet. I det ögonblick du kliver in i byggnaden du reser tillbaka i tiden.


Geisha Cafe är enkel men unik med Geisha teman ukiyoes hängande på väggarna och några memorobilia från 80-talet. Det finns vissa tabeller precis som alla andra café och tatami-stil platser. En maiko i utbildning hälsar gästerna och serverar dem mat eller dryck de beställer. De kallar sig Osaka geisha som är helt annorlunda från Kyoto Geisha och Tokyo Geisha. Det speciella med caféet är grönt te och gyllene flake glass. En gång om dagen de tjänar Kobe nötkött smörgåsar till endast fyra personer som reserv i förväg.

Geisha Cafe

Geisha Cafe
3: e våningen är värd en unik samling av vackra kimonos och små modeller av tempel och helgedomar. Det finns vackra japansk stil speglar för make-up och rymliga provrum. Det bästa är personalen hjälper dig med smink, hår gör och naturligtvis bär yukata eller kimono. Bakgrunderna är hisnande och perfekt för kimono fotografering när du tror att det är varmt eller kallt ute.

Display at the kimono room

Display at the kimono room

kimono photoshoot

kimono photoshoot

Kimono Display

Kimono display

Den 4: e våningen har 3 olika teman. Du går på mattan golvet medan känsla 3 olika perioder av japansk historia. På mycket höger lägger sektionen teceremonin där tokonoma och en traditionell fusuma är vackert visas. I mitten finns det två livs stora samurajer med fyra diffent kriget sjunker med familjvapen av 4 olika daimyo. På vänster sida en vacker uchikake tillsammans med målningarna skildrar Heian period och med Ju-ni-hitoe. Denna våning används också för att ha kulturella aktiviteter såsom kalligrafi, Furoshiki och ikebana.

Samurai Osaka

Samurai Osaka

Samurai Experience in Osaka

Samurai Experience in Osaka

Tea ceremony experience in Osaka

Tea ceremony experience

Tea ceremony

Tea ceremony experience

Den 5: e våningen är en traditionell japansk kök dekorerad med Meiji stil trämöbler med sänkbara bord. Besökare kan laga japansk stil måltider som sträcker sig från lokala kändisar som takoyaki och okonomiyaki till rullade sushi och wagashi. I köket finns också kulturella artefakter inklusive Hina Doll display och olika typer av kök objekt gjorda av bambu pinnar.

Oavsett om du vill ha en händerna på kulturell upplevelse eller veta mer om den japanska kulturen Maikoya Osaka måste vara i din lista.
Varning: Byggnaden där Maikoya Osaka ligger brukade vara en geisha hus fram till slutet av 80-talet; Men det är för tillfället inte är en geisha hus eller Okiya. Maikoya Osaka är en kulturell utbildning anläggning. Den geisha som arbetar på Maikoya är inte människor som levde i Okiya år. Maikoya huvudfokus är att främja japanska hantverk och konst och Maikoya verkligen inte följer koden för Kyoto eller Tokyo geisha hus eller har något samröre med någon Okiya eller geisha förening.

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.