Definisjon:
Sake er en velkjent japansk drikke. Det er alkoholiker og brygget ved hjelp av vann, ris, maltet ris og gjær. Hvordan det er gjort endringer drikken smak og alkoholstyrke. Sake kan ha en ganske stor samling av smaker, som spenner fra lys og svak til rik og kompleks.

Historie:
Sake er egentlig heter nihonshu eller Seishu i Japan, og har vært en favoritt drikke der i over tusen år. Selv om det antas at den først ble produsert i Kina, registreringer av en ris drink i Japan dato til 689 AD. Det ble gitt navnet ‘The Drink of the Gods’ som det ble brukt i mange religiøse seremonier. En tradisjonell ritual kalt omiki involverer folk drikker sake som en religiøs fellesskap. Det antas at når du drikker det du har blitt nærmere gudene. Sake produksjonen ble styrt av regjeringen, men i det 10. århundre, japanske munkene begynte å brygge skyld for bruk utenfor sine templer og helligdommer. Dette resulterte i drinken bli dyrt, så vel som et statussymbol for de som hadde råd til det. Under keiser Meiji i hans regjeringstid fra 1868 e.Kr., ble lovene endret slik at hvem som helst kan produsere skyld så lenge de fulgte de spesifiserte forskrifter. Nesten 30.000 bryggerier sprang opp i ett år alene. Kvinner tok en stor rolle i å gjøre skyld og snart plukket opp kallenavnet ‘brygg mestere av huset’. Menn tok over i det 16. århundre og skyld produksjonen er fortsatt en mannsdominert bransje. Sake ble snart en hit med reisende til Japan og bryggerier er nå funnet over hele verden.
Sake Cask

Sake Vocabulary:
Choko: Liten dekorert kopp som er kjøpt i par
Oshaku: Oppførsel som brukes ved deling skyld
Kanpai: Skål i japansk
Sakazuki: Liten flat dekorert tallerken for drikkevann
Tokkuri: bøtte- eller begerformet beholder som inneholder skyld
Sake

Prosessen med Drinking skyld:
Det er høflig høflig å vurdere når man drikker sake. Det ene er at skyld bør drikkes med mat. Her er noen tips for å hjelpe sette pris på denne tradisjonelle drikke.
1. Når du bestiller skyld, vil det komme frem i en mugge formet beholder kalt en Tokkuri. Det kan drikkes varm eller kald, men de fleste anser drikker det kaldt slik at de kan smake alle sine smaker.

2. Hvis du er med venner, bør du alltid helle deres drikke for dem. De vil deretter plukke opp Tokkuri kannen og hell skyld for deg. Denne skikken kalles oshaku og krever også at du sjekker at deres cup skal være fullt – selv om det ikke er tom.

3. Det finnes forskjellige typer kopper for å drikke skyld. Choko er en liten kopp for daglig bruk, mens en sakazuki er en liten skål. Dette brukes for formelle anledninger, blant annet nyttårs festivaler og store banketter.

4. Hvis du er med venner, øke din kopp eller tallerken og si: Nå nyter din skyld med små slurker og husk å nyte både smak og duft“Kanpai!”.
warm sake, japanese dining

morsomme fakta om Sake
1. 1 oktober er kjent som offisielle Sake Day i Japan. i japansk, dette er uttalt nihonshu ingen hi.

2. Sake blir ansett som mer ‘mat vennlig’ enn andre alkoholholdige drikker. i motsetning til andre, er det ingen tanniner eller høy surhet å ha negativ innvirkning på smaken av maten. det er også fri for gluten og konserveringsmidler.

3. i Japan, er å drikke sake erkjent å ha helsemessige fordeler. Dette inkluderer å redusere kreftrisiko, forebygge osteoporose, senke høyt blodtrykk og redusere risikoen for Alzheimers sykdom. Folk i Japan tror også at hot skyld bad er gunstig å fukte huden din.

4. Sake er den eldste kjente alkoholholdig drikke i verden, som noen tror det ble først produsert i Kina i 4800 BC.

5. gamle japanske bryggere brukt spytte som en viktig ingrediens i skyld. En sopp brukes i dag for å gjære risen under skyld opprettelsesprosessen, men det var en gang enzymer fra spytt hjulpet i gjæringsprosessen. Det endte opp i skyld som landsbyboerne ville samle sammen for å gjøre det. De ville først tygge på den polerte skyld ris og så spytte sine restene inn i en felles pott. Disse restene ble deretter brukt til å få drikke.

6. To typer ris er involvert i skyld. Disse kalles kouji mai og kake mai. Mengden og blanding av disse typer ris vil bestemme den type skyld som er gjort. Kouji mai rice er spesielt konstruert for skyld lage og er dyrere, mens kake mai blir sett på som en mer vanlig ris.

7. Den dyreste merkevare av skyld er kame no o skyld ved Wataribune. Det videresalg på $ 500 USA for en 720 ml flaske. Det er en form for dai ginjo eller topp skyld, som bryggeren polerer hvert korn av ris ned til halvparten av sin opprinnelige størrelse. Det er også laget med en ‘ren’ rase av ris, mens andre skyld er tatt opp ved bruk av ris som er blitt tverr avlet.

8. Sake fat brukes til å pynte shintohelligdommer, selv om de er tomme, og bare for dekorasjon. Disse fat kalles kazaridaru, noe som betyr dekorasjon fat. Dette har bånd til når skyld ble produsert ved helligdommer og templer for religiøse grunner. Det anses lykke hvis du plasserer en dekorert fat ved en helligdom.

9. Sake kan ha forskjellige navn avhengig av hvilken årstid det er og hvor du drikker det. Hanami skyld er når du drikker den under en sakura treet i løpet av våren. Å drikke skyld med en sakazuki flat tallerken under nyttårsfeiringen, og det kalles Toso. Å drikke mens du beundrer fullmånen i løpet av høsten, og det kalles Tsukimi skyld. Endelig er Yukimi skyld når du drikker det innendørs mens du ser snøen falle.

10. Som en vingård eller øl bryggeri tur, kan du ta en skyld bryggeri tour. Turistmål som Ozawa Sake Brewery i Sawai Japan, har turer på engelsk. Dette bryggeriet særlig er kjent for sin vakre utsikt som det ligger i nærheten av Mount Mitake.
10102014_Japanese sake

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.