Medan Tokyo verkar framtida framåt första anblick med sina stora elektroniska anslagstavlor, avancerad järnvägssystemet och uppfinningsrika produkter, finns det några områden som fokuserar på det förflutna. Geisha har blivit populär i Japan huvudstad, eftersom efterfrågan på högklassiga föreställningar har ökat de senaste åren. Att ha en geisha eller en grupp av dessa damer prestera på eller vara värd för en fest eller funktion tros bringa lycka, liksom en känsla av flärd och sofistikerad klass.
Shinbashi Genroku Odori 1908//embedr.flickr.com/assets/client-code.js
Shinbashi Odori 1908

ärGeisha en etikett som ska användas för att beskriva professionella kvinnliga värdar och underhållare. Dessa damer är kända för att främja avancerade kulturaktiviteter som värd grupper av människor genom underhållande dem med samtal, spel och drycker. Dessa damer delta i andra kulturella aktiviteter, såsom matlagning och servering tid hedrad teceremonin.

I linje med historiska traditioner, dessa geisha bor och arbetar i ett nöjesdistrikt.

Det finns sex geisha distrikt i Tokyo, även om de är kollektivt kallas ‘Tokyo Roku Hanamachi’ eller ‘Six Flower Towns’, och inkluderar Shinbashi, Asakusa, Yoshicho, Kagurazaka, Hachioji och Mukojima.

Här är en snabb sammanfattning av de två mer populära och större geisha distrikt i Tokyo:

Asakusa

Detta område är en populär turistort som det är intill den berömda Senso-ji templet och angränsande marknad. Många ortsbor och besökare kommer också hit efter arbetstid för att vila på restauranger och barer. Geisha tehus (ochayas) och levande boende (okiyas) ligger bakom Senso-ji Temple, undangömt från huvudgatorna. Dessa byggnader försöka hålla en traditionell arkitektur och atmosfär, så det ser mycket lik den Gion Geiko distriktet i Kyoto. Innan du besöker detta område bör tillstånd beviljas av tehus värd eller Okiya mamma som tar hand om geishor och yngre kvinnor som befinner sig i utbildning (som kallas hangyoku). Om du frågar genom concierge på ditt hotell, skulle du kunna boka själv en måltid eller dryck på någon av dessa anläggningar. Om du tar en promenad ner Kannonura Street intill Senso-ji Temple, särskilt runt skymning, kan du kanske att titta en geisha eller två reser till deras kvällens föreställningar.

Asakusa Geisha//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Kagurazaka

Detta område är en annan berömd turistort som det är bredvid Edo Castle. Även om detta område är känt för sin yngre demografiska grund av Waseda University och University of Tokyo ligger i närheten, har Kagurazaka en handfull påkostade och dyra restauranger där elit beskyddare och affärsmän besöka efter timmar. Några av dessa är kaiseki eller traditionella japanska restauranger. Kaiseki betyder ‘The Art of Food’ och dessa restauranger serverar en middag bestående av minst sex olika rätter, var och en vackert presenteras och noggrant förberedda. Många av dessa restauranger har ett samband med en viss Okiya eller geisha hus, så geisha är bokade för vissa gäster som värdar eller artister. Gör en reservation genom att fråga din hotellpersonalen för att boka en middag med en entertainer i detta område. En plats som har blivit populär bland turister är Sanshuya restaurang, som en engelsk värd kommer att följa dig och förklara de subtila ritualer och praxis medan geisha damer pour japanska drycker, utföra lekar och sånger på traditionella instrument.
Kagurazaka Tokyo//embedr.flickr.com/assets/client-code.js
Kagurazaka

Nu har du all information om Tokyo Geisha District och deras bidrag till den japanska kulturen. Var noga med att kolla in Maikoya Center hemsida för mer information om hur du kan träffa en riktig geisha på nästa besök i Japan!

Contact us : info@mai-ko.com

Rate this post
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.