Mens Tokyo vises fremtid fremover på første øyekast med sine store elektronisk reklametavler, avansert jernbanenettet og oppfinnsomme produkter, er det noen områder som fokuserer på fortiden. Geisha har blitt populært i Japans hovedstad, som etterspørselen etter høy klasse forestillinger har økt de siste årene. Å ha en geisha eller en gruppe av disse damene utføre på eller arrangere en fest eller funksjon antas å bringe lykke, samt en følelse av lettsindighet og sofistikert klasse.
Shinbashi Genroku Odori 1908//embedr.flickr.com/assets/client-code.js
Shinbashi Odori,1908

erGeisha en etikett som skal brukes til å beskrive profesjonelle kvinnelige verter og underholdere. Disse damene er kjent for å fremme sofistikerte kulturelle aktiviteter som hosting grupper av mennesker ved å underholde dem med samtale, spill og drinker. Disse damene delta i andre kulturelle aktiviteter, som forbereder og serverer den tid æret teseremoni.

I tråd med historiske tradisjoner, disse geisha bor og arbeider i et underholdningsdistrikt.

Det er seks geisha distrikter i Tokyo, selv om de er kollektivt kalt ‘Tokyo Roku Hanamachi’ eller ‘The Six Flower Towns’, og inkluderer Shinbashi, Asakusa, Yoshicho, Kagurazaka, Hachioji og Mukojima.

Her er en rask oppsummering av de to mer populære og større geisha distrikter i Tokyo:

Asakusa

Dette distriktet er et populært turistmål sted som det er ved siden av den berømte Senso-ji-tempelet og tilstøtende markedet. Mange lokalbefolkningen og besøkende også kommer hit etter arbeidstid for å hvile på restauranter og barer. Geisha tehus (ochayas) og stue overnattingssteder (okiyas) er plassert bak Senso-ji-tempelet, gjemt bort fra hovedgatene. Disse bygningene prøve å holde en tradisjonell arkitektur og atmosfære, så det ser veldig lik den Gion geiko bydel i Kyoto. Før du besøker dette området, bør tillatelse gis av tehus verten eller Okiya mor som tar seg av geishaer og yngre damer som er i trening (kalt hangyoku). Hvis du spørre gjennom resepsjonen på et hotell, kan du være i stand til å bestille deg et måltid eller drikke på en av disse etablissementene. Hvis du tar en tur ned Kannonura gaten ved siden av Senso-ji Temple, spesielt rundt skumring, kan du være i stand til å blikk en geisha eller to reiser til sin kveldens forestillinger.
Asakusa Geisha//embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Kagurazaka

Dette distriktet er en annen kjent turist sted som det er ved siden av Edo Castle. Selv om dette området er kjent for sin yngre demografisk grunn av Waseda University og University of Tokyo ligger i nærheten, har Kagurazaka en håndfull av overdådige og dyre restauranter der elite kunder og forretnings besøke etter timer. Noen av disse er kaiseki eller tradisjonelle japanske restauranter. Kaiseki betyr ‘The Art of Food’, og disse restauranter serverer en middag som består av minst seks forskjellige retter, hver og en vakkert presentert og omhyggelig forberedt. Mange av disse restaurantene har en tilknytning til en bestemt Okiya eller geisha hus, så geisha er booket for enkelte gjester som verter eller utøvere. Foreta en reservasjon ved å spørre de ansatte på hotellet for å bestille en middag med en entertainer i dette distriktet. Ett sted som har blitt populært blant turister er Sanshuya Restaurant, som en engelsk vert vil følge deg og forklare den subtile ritualer og praksis mens geisha damene helle japanske drinker, utføre spill og sanger på tradisjonelle instrumenter.
Kagurazaka Tokyo//embedr.flickr.com/assets/client-code.js
Kagurazaka

Nå har du all informasjon på Tokyo Geisha distriktet og deres bidrag til japansk kultur. Pass på å sjekke ut Maikoya Senter nettsiden for mer informasjon om hvordan du kan møte en ekte geisha på ditt neste besøk til Japan!

Comment

  1. No comments yet.

  1. No trackbacks yet.