Upacara minum teh di Kyoto (pakaian kasual)

Majlis teh di Kyoto Nikmati upacara minum teh di Kyoto. Secara tradisinya upacara teh paling dinikmati di yukata atau kimono. Tetapi kami membenarkan pelancong untuk menikmatinya dalam pakaian kasual. Jadi, anda masih boleh menikmati ritual kebudayaan ini di Kyoto tanpa mengubah pakaian. Upacara berlangsung tidak lebih dari 40 minit. Kakitangan kami masih akan memperlihatkan beberapa patung unik, angka dan mercu tanda kecil semasa anda berada di dalam bangunan. Anda akan membuat teh hijau (Matcha) dalam bilik upacara gaya kuno. Upacara teh Jepun mempunyai banyak nama: Chanoyu, sado atau ocha. Sejarah seribu tahun dan mempunyai hubungan dengan pedagang teh di China. Para biarawan Jepun pertama kali membawa pulang daun teh semasa dinasti Tang China (618 - 907 AD). Mereka menggunakannya di kuil-kuil mereka untuk perkhidmatan keagamaan. Seorang imam bernama Myoan Eisai menyebarkan kepercayaan bahawa teh hijau boleh digunakan untuk perubatan dan kesihatan yang lebih baik. Juga samurai mengikut amalan ini dan menyebarkan popularitinya. Kemudian, seorang lagi imam bernama Murata Shukou, menambah lebih banyak makna dan ritual. Dia membuat teh bubuk supaya orang lain dapat menikmatinya. Beliau memberi tumpuan kepada estetik dan sangat mempengaruhi upacara teh yang kita tahu hari ini. Aktiviti ini melibatkan
 • Upacara teh tradisional yang dipimpin oleh tuan teh
 • Minum teh hijau dan makan gula-gula Jepun
HIGHLIGHTS * Mewujudkan kenangan indah perjalanan anda ke Jepun * Kesempatan untuk mengambil gambar akan disediakan * Pengalaman khas budaya Jepun * Pengalaman yang menyenangkan dengan anak-anak * Belajar tentang sejarah budaya Jepun Sejarah budaya dan teknik halus yang digunakan pada setiap disaksikan sepanjang upacara ini . Sejarah kebudayaan dan teknik halus yang digunakan oleh setiap pengajar sebagai upacara.
Bengkel Upacara Teh Jepun diadakan di bahagian Golden Pavillion atau bilik gaya Edo dari Maikoya Kyoto. Ini adalah kompleks pelancongan dan hiburan baru di kawasan membeli-belah Shinsaibashi yang popular, Kyoto. Pada akhir seminar, anda boleh meneruskan pelbagai aktiviti dan seminar lain di Maikoya Kyoto. Atau berehatlah di Maiko Cafe untuk mencipta pengalaman budaya Jepun yang anda tidak akan pernah lupa. Di bengkel ini, seorang pengajar yang berkelayakan akan memandu anda melalui langkah demi langkah upacara tradisional. Ini adalah aktiviti seperti ritual di mana teh upacara disediakan dan disajikan untuk mempromosikan kesejahteraan, kesedaran dan keharmonian. Ia juga dikenali sebagai Way of the Tea. Teh hijau bubuk yang digunakan dipanggil Matcha. Belajar tentang negara dengan bengkel budaya dan aktiviti. Ia akan memberi anda pemahaman yang lebih baik tentang sejarah jepun, pengetua sosial dan cara hidup. Maikoya menawarkan anda peluang untuk memahami budaya ini oleh jurulatih dan pemandu tempatan. Tidak ada cara yang lebih baik untuk belajar tentang tempat baru. Anda boleh menghabiskan hari anda dengan mempelajari aktiviti baru tradisional yang hebat dengan tutor yang berpengetahuan dalam suasana yang indah. Anda tidak akan mencari orang yang mesra untuk membantu anda mempelajari Jepun dalam semua keindahannya.

Apa yang boleh anda harapkan di Bengkel Upacara Teh ini? Kami memaparkan aktiviti budaya dengan perbezaan!

 • Panduan mesra akan menerangkan etika dan simbolisme yang betul untuk majlis ini
 • Cuba makanan dan minuman tradisional yang diberikan semasa upacara ini
 • Diadakan di bilik air tradisional dengan hiasan bersejarah yang indah
 • Peluang untuk mengambil gambar akan disediakan

Bengkel anda akan termasuk:

 • Pengenalan kepada upacara teh Jepun dan ritual yang berkaitan
 • Ini diajar oleh pengajar mesra yang berbahasa Inggeris
 • Pengajar adalah seorang profesional yang telah bertahun-tahun latihan dalam Majlis Teh Jepun
 • Anda akan digalakkan untuk mencuba teh matcha hijau tradisional dan gula-gula gaya Jepun
 • Hanya peralatan perkahwinan teh tradisional yang akan digunakan
 • Bengkel ini akan diajar kepada kelas 6 orang atau lebih kecil
 • Bersantai di dalam bilik darjah yang dihiasi dengan hiasan dan seni bina tradisional Jepun
 • Penjelasan mengenai sejarah dan teknik upacara itu
 • Terletak di bangunan Kyoto Maikoya di Kyoto pusat
 • Sekiranya anda memberikan notis, panduan boleh menjemput anda dari stesen kereta api pilihan anda di Kyoto
Belajar budaya Jepun dengan semua deria anda - terutamanya dengan kehebatan anda sendiri!

Tempah sekarang!

Kanak-kanak mesti disertakan dengan harga Dewasa dewasa dikenakan untuk semua pelancong *** Tolong beritahu kami jika anda mempunyai sebarang alahan makanan, keistimewaan Halal, vegan atau vegetarian.
Shrine dan kuil di Kyoto Maikoya Shrine dan kuil di Kyoto Maikoya
kintsugi kelas Kyoto Mangkuk teh