Upacara minum Jepun di Osaka (pakaian kasual)

Tea ceremony in Osaka

Menikmati majlis teh di Osaka. Secara tradisinya majlis teh yang terbaik dinikmati dengan memakai yukata atau kimono tetapi kita membenarkan pelancong untuk menyertai aktiviti dengan memakai pakaian kasual. Jadi, anda masih boleh mengalami ritual budaya yang hebat ini di Osaka tanpa menukar pakaian. Majlis itu sendiri mengambil masa tidak lebih daripada 40 minit dan anda boleh mendapatkan dilakukan dengan segala-galanya dalam masa sejam. Kakitangan kami masih akan menunjukkan kepada anda beberapa patung yang unik, angka dan mercu tanda bandar kecil semasa anda berada di dalam bangunan.


Anda akan membuat teh hijau (Matcha) dalam bilik upacara minum teh gaya purba memakai Kimono. Kami akan menyediakan kimono untuk kedua-dua lelaki dan perempuan.


Upacara teh Jepun mempunyai banyak nama dalam Jepun: Chanoyu, sado atau ocha. Ia mempunyai sejarah yang panjang dalam seribu tahun dan mempunyai hubungan dengan peniaga teh di China. Sami Jepun pertama dibawa balik daun teh semasa dinasti Tang (618 - 907 AD) dan hanya menggunakan mereka di kuil-kuil mereka untuk perkhidmatan agama. Seorang imam dipanggil Myoan Eisai menyebarkan kepercayaan bahawa teh hijau boleh digunakan untuk perubatan dan dengan meminum ia kesihatan yang baik secara berkala, anda telah dipastikan. Samurai khususnya diikuti amalan ini dan merebak popularitinya. Kemudian, satu lagi imam dipanggil Murata Shukou, dipanggil bapa majlis teh, menambah lebih banyak kepentingan dan ritual dengan membuat teh serbuk supaya orang lain boleh menikmatinya. Fokus pada estetika menjadi terkenal dan banyak mempengaruhi upacara minum teh yang kita tahu hari ini.


Aktiviti ini melibatkan


upacara minum teh Traditional dipimpin oleh seorang master teh

Minum teh hijau dan makan gula-gula Jepun

Sorotan

* Membuat kenangan hebat perjalanan anda ke Jepun

* Peluang untuk mengambil gambar akan ditonjolkan di

* Pengalaman Khas budaya Jepun

* Pengalaman menyeronokkan dengan kanak-kanak

* Pembelajaran tentang sejarah budaya Jepun

sejarah budaya dan teknik halus digunakan dalam setiap disaksikan sepanjang majlis ini. Sejarah budaya dan teknik halus digunakan oleh setiap pengajar sebagai satu majlis.


Bengkel Majlis Teh Jepun diadakan di bahagian Golden Pavillion atau Bilik gaya Edo daripada Maikoya Osaka. Ini adalah baru kompleks pelancongan dan hiburan jenama di kawasan membeli-belah Shinsaibashi yang popular, Osaka. Pada akhir bengkel ini, anda boleh terus dengan Pelbagai aktiviti dan bengkel lain di Maikoya Osaka atau melepak di yang santai Maiko Cafe untuk mewujudkan pengalaman budaya Jepun anda tidak akan pernah lupa.


Dalam bengkel ini, pengajar yang berkelayakan akan berjalan anda melalui langkah demi langkah upacara minum teh tradisional. Ini adalah satu aktiviti ritual seperti mana teh istiadat disediakan dan dibentangkan untuk menggalakkan kesejahteraan, Kesedaran dan keharmonian. Ia juga dikenali sebagai jalan Teh itu. Teh itu sendiri adalah teh hijau serbuk dan dipanggil Matcha.


Belajar tentang negara melalui bengkel dan aktiviti kebudayaan akan memberi anda pemahaman yang lebih baik daripada sejarah rumit kami, bernilai pengetua sosial dan cara holistik kehidupan. Dengan mempelajari tentang Jepun dan rakyatnya, anda akan tenggelam dalam perspektif dan pendekatan yang unik untuk negara ini berbeza. Maikoya menawarkan anda peluang untuk memahami budaya ini melalui pengajar tempatan dan panduan. Tidak ada cara yang lebih baik untuk belajar tentang tempat baru dari sudut pandangan orang-orang yang membesar dan tinggal di negara yang hebat ini. Apa cara yang lebih baik untuk menghabiskan masa sehari daripada belajar, aktiviti baru tradisional indah dengan tutor berpengetahuan dalam suasana yang indah? Anda tidak akan mencari orang yang lebih mesra untuk membantu anda mengalami Jepun dalam semua keindahan.


Apa yang anda boleh harapkan dalam ini Majlis Teh Workshop? Kami menunjukkan aktiviti kebudayaan dengan perbezaan!


Pelbagai mesra akan menjelaskan etika yang betul dan perlambangan bagi majlis ini

Cuba makanan tradisional dan minuman diberi semasa upacara ini

diadakan di sebuah kedai teh tradisional dengan indahhiasan bersejarah

Peluanguntuk mengambil gambar akan ditonjolkan di seluruh.

Bengkel anda akan termasuk:


Pengenalan kepada upacara minum teh Jepun dan ritual yang berkaitan

ini diajar oleh pengajar mesra yang bercakap Bahasa Inggeris

Pengajar adalah seorang profesional yang mempunyai tahun latihan di Majlis Teh Jepun

Anda akan digalakkan untuk mencuba matcha hijau tradisional teh dan Jepun gula-gula gaya

Hanya tradisional perkakas upacara minum teh akan digunakan

bengkel ini akan diajar untuk kelas kecil 6 atau supaya orang

Bersenang-senang di dalam kelas dihias dengan hiasan dan seni binatradisional Jepun

Penjelasansejarah dan teknik majlis ini

Terletak di Maikoya Osaka bangunan di pusat bandar Osaka

Jika anda memberi notis, pemandu boleh menjemput anda dari stesen kereta api pilihan anda di Osaka.

Belajar budaya Jepun dengan semua deria anda - terutamanya anda anda sendiri tertanya-tanya!


Buku hari ini!


Kanak-kanak perlu disertakan dengandewasa

harga Adultboleh digunakan untuk semua pelancong *** Sila maklumkan kepada kami jika anda mempunyai sebarang alahan makanan, Halal, vegan atau pilihan vegetarian.

MAIKOYA MAL

Maikoya Hubungi Hos

Maikoya Osaka menawarkan pengalaman kebudayaan yang unik di mana pelawat boleh terlibat dalam pelbagai aktiviti kebudayaan seperti upacara teh tradisional, kaligrafi Jepun, origami, pakaian kimono dan banyak lagi. Maikoya Osaka adalah satu-satunya tempat di Jepun di mana pengunjung boleh bertemu dan berbual dengan maiko dalam latihan pada bila-bila masa sepanjang tahun.


Belajar tentang negara melalui bengkel dan aktiviti budaya akan memberi anda pemahaman yang lebih baik mengenai sejarah rumit kami, pengetua sosial yang bernilai dan cara hidup holistik. Dengan belajar tentang Jepun dan orang-orangnya melalui aktiviti dan pelajaran seperti upacara minum teh, pakaian kimono, memasak Jepun dan kehidupan samurai, anda akan tenggelam dalam perspektif dan pendekatan yang unik yang unik di negara ini. Maikoya menawarkan peluang untuk memahami budaya ini melalui pengajar dan panduan tempatan. Tidak ada cara yang lebih baik untuk belajar tentang tempat baru dari sudut pandang mereka yang membesar dan hidup di negara yang luar biasa ini. Apa cara yang lebih baik untuk menghabiskan masa sehari daripada mempelajari aktiviti baru yang indah dengan seorang guru yang berpengetahuan dalam suasana yang indah? Anda tidak akan mencari orang yang ramah untuk membantu anda mengalami Jepun dalam keindahannya.

Panggil Maikoya: 06-6556-6257