Upacara teh Geisha & Maiko di Osaka


Upacara minum teh tidak syak lagi adalah aktiviti Jepun yang paling unik kerana ia membantu anda memahami sejarah Jepun, nilai, agama, gaya komunikasi Jepun dan budaya minum Jepun sekaligus. Adakah anda tahu bahawa anda boleh menikmati pengalaman upacara minum teh lebih dan mengetahui lebih lanjut mengenai budaya apabila pengajar anda ialah Maiko dalam latihan? Dalam bengkel ini, Maiko akan berjalan anda melalui langkah demi langkah upacara minum teh tradisional. Ini adalah satu aktiviti ritual seperti mana teh istiadat disediakan dan dibentangkan untuk menggalakkan kesejahteraan, Kesedaran dan keharmonian. Ia juga dikenali sebagai jalan Teh itu. Teh itu sendiri adalah teh hijau serbuk dan dipanggil Matcha.


Aktiviti ini melibatkan


upacara minum teh Traditional dipimpin oleh seorang maiko

Minum teh hijau dan makan gula-gula Jepun

Upacara teh Jepun mempunyai banyak nama dalam Jepun: Chanoyu, sado atau ocha. Ia mempunyai sejarah yang panjang dalam seribu tahun dan mempunyai hubungan dengan peniaga teh di China. Sami Jepun pertama dibawa balik daun teh semasa dinasti Tang (618 - 907 AD) dan hanya menggunakan mereka di kuil-kuil mereka untuk perkhidmatan agama. Seorang imam dipanggil Myoan Eisai menyebarkan kepercayaan bahawa teh hijau boleh digunakan untuk perubatan dan dengan meminum ia kesihatan yang baik secara berkala, anda telah dipastikan. Samurai khususnya diikuti amalan ini dan merebak popularitinya. Kemudian, satu lagi imam dipanggil Murata Shukou, dipanggil bapa majlis teh, menambah lebih banyak kepentingan dan ritual dengan membuat teh serbuk supaya orang lain boleh menikmatinya. Fokus pada estetika menjadi terkenal dan banyak mempengaruhi upacara minum teh yang kita tahu hari ini.


SOROTAN

* Cuba pelbagai jenis bahan-bahan dan rasa yang unik ke Jepun

* Pelbagai mesra akan menerangkan dan menunjukkan teknik memasak yang betul

* Ibu di dapur gaya Jepun

* Peluang untuk mengambil gambar akan ditonjolkan di

* Pengalaman Khas untuk memasak memakai Kimono pakaian

Belajar mengenai negara melalui bengkel dan aktiviti kebudayaan akan memberi anda pemahaman yang lebih baik daripada sejarah rumit kami, bernilai pengetua sosial dan cara holistik kehidupan. Dengan mempelajari tentang Jepun dan rakyatnya, anda akan tenggelam dalam perspektif dan pendekatan yang unik untuk negara ini berbeza. Maiko Kitchen menawarkan anda peluang untuk memahami budaya ini melalui pengajar tempatan dan panduan. Tidak ada cara yang lebih baik untuk belajar tentang tempat baru dari sudut pandangan orang-orang yang membesar dan tinggal di negara yang hebat ini. Apa cara yang lebih baik untuk menghabiskan masa sehari daripada belajar, aktiviti baru tradisional indah dengan tutor berpengetahuan dalam suasana yang indah? Anda tidak akan mencari orang yang lebih mesra untuk membantu anda mengalami Jepun dalam semua keindahan.


Bengkel Masakan Jepun menyediakan anda akan sekali dalam pengalaman seumur hidup: belajar hidangan tradisional Jepun dari tukang masak tempatan di Jepun! Osaka dianggap modal makanan di Jepun dan terdapat banyak hidangan menyelerakan dari kawasan untuk anda cuba. Bukan sahaja anda akan mendapat untuk makan makanan yang lazat ini, tetapi belajar bagaimana untuk membuat sendiri supaya anda boleh membuat kenduri kembali di rumah!


Dalam bengkel ini, pengajar yang berkelayakan akan berjalan anda melalui langkah demi langkah makanan Jepun yang adat. Terdapat pelbagai kursus memasak yang berbeza untuk anda untuk dipilih, termasuk makan tengah hari, makan malam dan kelas kuih-muih. Yang terakhir adalah sangat unik kerana pencuci mulut Jepun mempunyai rasa yang tersendiri sebagai sejarah memasak di Jepun tidak mengandungi gula diproses sehingga hanya beberapa ratus tahun yang lalu. Anda akan mempelajari lebih lanjut mengenai rasa Jepun, serta pelbagai peralatan yang digunakan dan penerangan teknik yang diperlukan, manakala memasak hidangan yang besar juga!

MAIKOYA MAL

Maikoya Hubungi Hos

Maikoya Osaka menawarkan pengalaman kebudayaan yang unik di mana pelawat boleh terlibat dalam pelbagai aktiviti kebudayaan seperti upacara teh tradisional, kaligrafi Jepun, origami, pakaian kimono dan banyak lagi. Maikoya Osaka adalah satu-satunya tempat di Jepun di mana pengunjung boleh bertemu dan berbual dengan maiko dalam latihan pada bila-bila masa sepanjang tahun.


Belajar tentang negara melalui bengkel dan aktiviti budaya akan memberi anda pemahaman yang lebih baik mengenai sejarah rumit kami, pengetua sosial yang bernilai dan cara hidup holistik. Dengan belajar tentang Jepun dan orang-orangnya melalui aktiviti dan pelajaran seperti upacara minum teh, pakaian kimono, memasak Jepun dan kehidupan samurai, anda akan tenggelam dalam perspektif dan pendekatan yang unik yang unik di negara ini. Maikoya menawarkan peluang untuk memahami budaya ini melalui pengajar dan panduan tempatan. Tidak ada cara yang lebih baik untuk belajar tentang tempat baru dari sudut pandang mereka yang membesar dan hidup di negara yang luar biasa ini. Apa cara yang lebih baik untuk menghabiskan masa sehari daripada mempelajari aktiviti baru yang indah dengan seorang guru yang berpengetahuan dalam suasana yang indah? Anda tidak akan mencari orang yang ramah untuk membantu anda mengalami Jepun dalam keindahannya.

Panggil Maikoya: 06-6556-6257